Ingrid Vajcziková: Šumivé je vhodné dokonca aj k tekvicovej polievke

Šumivé je vhodné na každú príležitosť, dokonca aj k tekvicovej polievke. Proste vždy, keď naň máte chuť, tvrdí hlavná enologička spoločnosti Hubert J. E. Sereď Ingrid Vajcziková, ktorá odpovedala na vaše otázkyv online rozhovore o víne.

13.11.2015 07:00 , aktualizované: 12:36
Ingrid Vajcziková, enologička
Ingrid Vajcziková, hlavná enologička spoločnosti Hubert J. E. Sereď.
debata (3)

S Jamesom Bondom by si pokojne dala Bollinge, ktorý pije on, ale vraví, že ešte neochutnal ich novinku Hubert XO. „Určite by ho očarilo spojenie šumivého vína a Karpatského brandy XO.“

Čo sa príležitosti týka, jednej z čitateliek dala takéto odporúčanie: „Ak ste unavená po pracovnom dni, otvorte si fľašu Hubert Club Brut, určite vás nesklame. Ak máte krásny víkend pred sebou, otvorila by som si Hubert L'Original Brut. Na zvláštnu príležitosť by som si dala Hubert Chardonnay a k živornému jubileu by som si otvorila Johann E. Hubert Extra Dry.“

Tiež tvrdí, že nie je podstatná cena šumivého vína, podstatné je, či vám chutí. „Rozdiely v chutiach môžu byť dosiahnuté rôznymi metódami výroby šumivého vína. Lacnejšia kategória býva častokrát sýtená CO2, treba si dobre pozrieť etiketu na fľaši. Bublinky v šumivom víne vznikajú prirodzene kvasením.“

Zároveň si nezabudnite dnes kúpiť denník Pravda s veľkou mimoriadnou prílohou Víno.

Ingrid Vajcziková

  • Bratislavčanka Ingrid Vajcziková (39) sa vypracovala na post hlavného enológa najväčšej vinárskej spoločnosti na Slovensku Hubert J. E. Sereď.
  • Študovala súbežne s biotechnológiou na Slovenskej technickej univerzite aj medicínu vo Viedni. Napokon ju profesor Fedor Malík zlákal k vínu.
  • Kariéru začínala vo Vinárskych závodoch v Pezinku vedľa veľkej dámy slovenského vína Gabriely Vojtekovej. Pokračovala ako hlavný technológ vo Villa Vino Rača.
  • Neskôr s manželom založila rodinné vinárstvo Rosenthal winery v Ružindole a od novembra 2009 zodpovedá za podobu vín vychádzajúcich zo seredského Hubertu.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #víno #online rozhovor #šumivé víno #Hubert #Ingrid Vajcziková