Profesionálna 'objímačka' z USA si otvorila vlastnú prevádzku

Samantha Hessová, ktorá sa profesionálne venuje objímaniu, si otvorila pobočku v centre Portlandu v americkom štáte Oregon a predáva tu objatia osamelým obyvateľom. V obchodíku vklinenom medzi železiarstvo a umeleckú galériu ponúka ona a jej trojčlenný tím zamestnancov vrelý ľudský kontakt - minútu za dolár, píše spravodajský server The Times.

24.11.2014 15:00
debata

Dĺžku objatí si stanovujú sami zákazníci, a tak môžu trvať napríklad pätnásť minút, alebo aj päť hodín. Potom sa cena vyšplhá na 300 dolárov (asi 240 eur). „Väčšina ľudí si zatiaľ vyberá hodinu,“ tvrdí bývalá osobná trénerka Hessová.

V odbore objímanie nie je žiadny nováčik – túto službu už ľuďom ponúkala u nich doma, alebo napríklad v kine. Až teraz sa ale rozhodla prenajať si na objímanie obchod v centre Oregonu.

Objímacie podnikanie, v rámci ktorého sa konajú „objímacie večierky“, alebo sa organizujú návštevy doma u osamelých osôb, v Amerike existuje už zhruba desaťročie. Ale pokusy o otvorenie objímacích prevádzok zatiaľ narážali na ťažkosti. „Objímací dom“ vo Wisconsine napríklad zavreli miestne úrady v obave, že v skutočnosti ide o nevestinec.

Tridsaťročná Hessová pripúšťa, že už dostala nie úplne príjemné listy, ale polícia, ktorá jej obchod navštívila a skontrolovala, dospela k záveru, že všetko je úplne nevinné. „Ľudia sa nás pýtajú, či je to prostitúcia,“ povedal policajný hovorca Peter Simpson. „Ale je to len objímanie a maznanie.“

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #podnikateľka #objatie