Hollande ma sleduje, píše bývalá prvá dáma Francúzska v knihe

Bývalá družka francúzskeho prezidenta Françoisa Hollanda Valérie Trierweilerová v rozhovore pre denník The Times tvrdí, že ju prezident a jeho úrad špehujú. Do Británie odcestovala na turné zamerané na propagáciu svojho bestselleru, v ktorom opisuje svoj strastiplný príbeh s Hollandom.

24.11.2014 16:30
François Hollande, Valerie Trierweilerová Foto: ,
Francúzsky prezident François Hollande na snímke s expartnerkou Valerie Trierweilerovou.
debata (1)

Trierweilerová a Hollande sa rozišli po tom, ako 10. januára odhalila francúzska bulvárna tlač prezidentov milostný pomer s herečkou Juliou Gayetovou. Prvá dáma Francúzska potom strávila týždeň v nemocnici kvôli údajnému nervovému vyčerpaniu. Hollande oficiálne potvrdil ich rozchod až 25. januára. S herečkou Gayetovou sa podľa médií nakoniec rozišiel tiež.

V britskom denníku Trierweilerová povedala, že Hollande ju na jar a v lete bombardoval textovými správami a e-mailami, v ktorých ju prosil, aby sa k nemu vrátila. V minulých mesiacoch posielal kvety do hotelov, v ktorých bývala počas ciest po Maroku a Spojených štátoch. Aby zistil, kde je, využil podľa nej políciu a diplomatov. „Povedal mi: vždy si ťa nájdem,“ uviedla Trierweilerová.

„V mnohých krajinách by to, že prezident použije policajtov, ba diplomatov na sledovanie zahraničných ciest bývalej partnerky, vyvolalo značný škandál. A vo Francúzsku? No, to uvidíme,“ komentuje The Times tvrdenie Trierweilerovej. Jej knihu označuje za „najvýbušnejší bestseller v histórii francúzskych vydavateľstiev“ a exkluzívny rozhovor uverejnil pod titulkom Valérie Trierweilerová: sex, tajnosti a lži prezidenta.

Bývalá prvá dáma Francúzska, ktorá 18 mesiacov sprevádzala Hollanda na summity, usporiadavala slávnostné večere a stretla sa aj s manželkou prezidenta USA Michell Obamovou, neskrýva bolesť z prezidentovej zrady. „Ste ženatý? Dokážete si predstaviť svoju ženu v objatí iného muža? Skúste si to predstaviť,“ odpovedala žena redaktorovi na otázku, ako veľmi sa jej Hollandova nevera dotkla.

V knihe, ktorá by sa podľa britských médií mala v Británii predávať rovnako dobre rovnako ako vo Francúzsku, Trierweilerová prezradila, že sa po odhalení Hollandovho vzťahu s Gayetovou chcela predávkovať liekmi na spanie. Publikácia je podľa komentárov k Hollandovi nelichotivá a poškodila jeho imidž u francúzskej verejnosti.

V knihe tiež okrem iného Trierweilerová uvádza, že francúzsky prezident sprvu tvrdil, že jeho vzťah s Gayetovou trval len mesiac. Nakoniec podvádzaná družka zistila, že to bol celý rok.

Zatiaľ čo vo Francúzsku sa publikácia predáva pod názvom Merci pour ce moment (Ďakujem za tú chvíľu), britský preklad nesie názov Thank You For This Moment: A story of Love, Power and Betrayal (Ďakujem za tú chvíľu: príbeh o láske, moci a zrade).

Pred niekoľkoročným vzťahom s Trierweilerovou žil socialista Hollande, ktorý nebol nikdy ženatý, tri desaťročia s političkou Ségolene Royalovou, s ktorou má štyri deti.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Francois Hollande #Valéria Trierweilerová