Trumpová radí manželovi, ale neprezradí v čom

Splnila si sen uspieť ako modelka a po boku svojho muža sa nasťahuje do Bieleho domu. Melania Trumpová, budúca prvá dáma USA, mohla byť architektka v rodnom Slovinsku, ale vysokú školu zanechala už v prvom ročníku. Uprednostnila modeling.

12.11.2016 10:00
debata (5)
Melania Trumpová - budúca prvá dáma USA. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Melania Trumpová, usa, prvá dáma Melania Trumpová - budúca prvá dáma USA.

Melania Knavsová, ako sa volala za slobodna (v USA si zmenila priezvisko na Knaussová), sa prvý raz presadila v zahraničí, keď pôvabom zaujala v Taliansku. „Mala 18 rokov, keď podpísala zmluvu s modelingovou agentúrou v Miláne,“ pripomenula stanica BBC. Mladá kráska sa stala tvárou viacerých reklám. Ako modelka prerazila aj v USA, kde sa spoznala s miliardárom Donaldom Trumpom.

Šaty za 200-tisíc

Donald a Melania sa spoznali na večierku, keď sa v New Yorku konal týždeň módy. Bol síce medzi nimi vekový rozdiel 24 rokov, ale Knaussová neodolala Trumpovi. Boháč bol ešte ženatý s americkou modelkou Marlou Maplesovou, no žili už oddelene a onedlho sa rozviedli. „Pre Trumpa to bola láska na prvý pohľad, ale keď chcel od nej dostať číslo mobilu, odmietla a požiadala ho, aby on jej dal svoje,“ napísal denník Telegraph. „Nie som žena, ktorá dá svoje telefónne číslo komukoľvek,“ vysvetlila neskôr pre noviny New York Times. Zdôraznila, že nie je ohúrená len preto, že nejaký muž je celebrita.

Keďže mala kontakt naňho, ozvala sa mu. Po siedmich rokoch sa zosobášili. Ženích nešetril – nevesta sa zaňho vydávala v luxusných šatoch od svetoznámych návrhárov za 200-tisíc dolárov. Na svadobnej hostine sa zúčastnili aj manželia Clintonovci, lenže to bolo ešte v časoch, keď sa Trump kamarátil s Billom a Hillary, svojou neskoršou prezidentskou protikandidátkou, na ktorej nenechal ani nitku suchú, keď na ňu v kampani slovne útočil.

Podozrenie, že by bola Trumpová „zlatokopka“, dôrazne popiera. Hovorieva, že od začiatku bol ich vzťah takpovediac založený na chémii. Napriek tomu sa o sebe dozvedela šokujúce tvrdenia. "Tvoja manželka čaká, kedy zomrieš,“ odkázal Trumpovi v roku 2013 bulvárny publicista Dan Amira. Nahnevaná Trumpová reagovala na internete: „Iba hlúpe zviera by to povedalo. Mali by vás vyhodiť z vášho úpadkového časopisu!“

Mimochodom, Trumpovcov spája rovnaký zdravý životný štýl. O novozvolenom prezidentovi je známe, že ani nefajčí, ani nepije alkohol, čo rovnako platí o budúcej prvej dáme. Zároveň sa vyhýba žúrom do hlbokej noci.

Politika? Manželova vec

Trumpovci majú spolu jedno dieťa. Syn Barron má desať rokov. Ovláda jej rodnú slovinčinu. Nevedno, či sa s ním matka rozpráva v tejto reči, keď je s ním sama, ale určite sú to jej rodičia, pretože veľa času trávia v New Yorku a angličtinu sa nenaučili. Žijú v obytnom mrakodrape, ktorý vlastní Trump.

O Trumpovej sa hovorí, že aj keď sa živila ako modelka, nevyhľadáva pozornosť médií. A nanešťastie pre ňu, keď sa postavila pred mikrofón vo významnej chvíli, skončilo sa to fiaskom. Keď rečnila po získaní manželovej republikánskej nominácie za prezidentského kandidáta, časti prejavu boli kópiou dávnejšieho textu Michelle Obamovej. Trumpová sa stala terčom posmechu (plagiátorstvo však mala na svedomí jedna žena z Trumpovho volebného štábu).

Trumpová jednoznačne naznačuje, že do politiky sa nemieni miešať. Objasňuje, že si nevybrala túto oblasť, je to vec, ktorú si zvolil jej manžel. Nejakým spôsobom ho však asi ovplyvňuje: „Radievam mu, ale nikto nevie a nikto sa nikdy nedozvie ako. Je to medzi ním a mnou,“ poznamenala pre časopis GQ.

Je skôr neobľúbená

Exmodelka je stále veľmi atraktívna žena, ktorá hneď zaujme vynikajúcou postavou. Väčšinu ľudí v USA však zatiaľ nepresvedčila – sympatická je podľa menšiny. Vyplýva to z dvoch prieskumov z júla a augusta tohto roku.

V ankete Gallupovho ústavu ju priaznivo hodnotilo 28 percent opýtaných, opačne ju vnímalo 32 percent (zvyšní nemali jasný názor). O niečo lepšie pre ňu vyznel prieskum pre denník Washington Post a televíziu ABC News, ale aj tak z toho vyplynulo, že je najmenej obľúbená manželka prezidentského kandidáta za posledných 20 rokov.

Aké sú príčiny nízkej popularity Trumpovej? Server Inquisitr vtedy napísal, že to mohlo byť zverejnením fotografií, na ktorých pózovala nahá, a pre obvinenie, že nejaký čas po príchode do USA robila modelku bez pracovných víz. „A je možné, že niektorým Američanom sa nepáči predstava, že imigrantka sa má stať ich prvou dámou,“ dodal Inquisitr.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Donald Trump #americké prezidentské voľby #Melania Trumpová