Slovák je už roky masérom dubajského šejka. Ako sa zamestnal u jedného z najbohatších ľudí sveta?

Šejk Saíd bin Maktúm bin Rašíd Al Maktúm patrí medzi najbohatších ľudí na svete. Jeho otec bol emirom, vládcom Dubaja a premiérom Spojených arabských emirátov. K šejkovi, prominentnému členovi vládnucej rodiny Dubaja, sa len tak ľahko nedostanete. Slovák Peter Kršík sa však už roky pohybuje v jeho bezprostrednej blízkosti.

24.09.2022 06:00
Peter Kršík
Slovák Peter Kršík je už 15 rokov osobným masérom dubajského šejka. Ako sa zamestnal u jedného z najbohatších ľudí sveta?
  • Čo rozhodlo o tom, že ho dubajský šejk okamžite zamestnal?
  • Čím masér zo Slovenska zaujal jedného z najbohatších ľudí sveta?
  • A čo mu pomohlo udržať si prestížnu prácu 15 rokov?
  • Musí byť synovi bývalého emira k dispozícii 24 hodín denne?

Viac sa dozviete v novom podcaste Naši a svetoví

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Peter Kršík sa odmalička kamarátil s futbalovou loptou. S otcom, aktívnym športovcom, bol častejšie na považskobystrickom trávniku ako doma. Neskôr sám pokračoval v rodinnej tradícii a keď sa rozhodoval, kam ďalej, zvolil si Vysokú školu telesnej výchovy a športu, odbor trénerstvo. Lenže prišla zaujímavá ponuka zo Saudskej Arábie, robiť maséra mladým futbalistom.

Neodmietol ju. Mal 21 rokov, keď zavesil štúdium na klinec a vybral sa do arabského sveta. Chvíľku tam pobudol, naučil sa jazyk, lebo mladí futbalisti, predovšetkým z chudobných rodín, iný jazyk nepoznali, a prišla ďalšia ponuka z prestížneho futbalového klubu v Dubaji. Tvrdá práca a um mu otvorili ďalšie možnosti. Už pätnásť rokov je Peter Kršík masérom v kráľovskom paláci. Pracuje pre multimiliardára Saída bin Maktúm bin Rašíd Al Maktúma, šejka z rodiny, ktorá už dlhé roky vládne v tomto pre mnohých rozprávkovom meste.

Ako trávi Peter Kršík voľný čas v Spojených arabských emirátoch? Prečo nikdy neobíde púšť a čím ho fascinujú jazerá vybudované uprostred dún? Čomu sa v Dubaji venujú jeho traja synovia a uvažuje niekedy ich otec o návrate na rodné Považie?

Slovák Peter Kršík je už 15 rokov osobným...
Miluje futbal, v mladosti býval na...
+8Peter Kršík žije s rodinou v Dubaji.

Naši a svetoví

Vo svete, za hranicami domoviny, žijú približne dva milióny Slovákov. Najviac ich je v USA, potom nasleduje Česká republika, po nej Kanada a Maďarsko. Len za posledných 15 rokov odišlo z krajiny do sveta za prácou aj za novými skúsenosťami vyše 300-tisíc našincov. Sú takí, ktorí nabrali skúsenosti a vrátili sa domov, iní sa vlastným umom a šikovnosťou presadili v silnej konkurencii a žnú úspechy za hranicami dodnes. Niekoľkých vám predstavíme v novej rubrike denníka Pravda.

Ľubica Hargašová Čítajte viac Naši a svetoví v Pravde. Štartujeme seriál o úspešných Slovákoch, ktorí sa presadili vo svete
Video
Ako vznikal a bude po novom vznikať obľúbený seriál rozhovorov Naši a svetoví? S autorkou relácie Ľubicou Hargašovou sa zhováral Jakub Prokeš.

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #Ľubica Hargašová #Naši a svetoví #rozhovory Ľubice Hargašovej