Manuel s Downovým syndrómom dostal k narodeninám 30-tisíc pohľadníc

Zhruba 30-tisíc pohľadníc z celého sveta dostal mladý muž s Downovým syndrómom k 30. narodeninám vďaka odkazu, ktorý jeho matka zavesila na Facebook. Správa sa začala rýchlo šíriť a do Manuelových sobotňajších narodenín dorazilo toľko želaní, že ich rodina musela začať skladovať v susedovej garáži.

24.11.2014 13:30
debata

„Nechápem, ako je možné, že to nabralo taký rozsah. Manuela pozdravy dojali k slzám,“ povedala agentúre AFP Jacqueline Parisseauxová, šesťdesiatjeden­ročná matka rodiny z Calais v severnom Francúzsku.

Všetko sa začalo 3. novembra, keď Jacqueline povedala svojmu manželovi, že tento rok oslávia Manuelove narodeniny všetci a na manželovu facebookovú stránku umiestnila odkaz s nádejou, že osloví aspoň niekoľko známych. „Náš syn Manuel oslávi 22. novembra 30 rokov. Trpí Downovým syndrómom. Píšem vám s prosbou, aby ste si urobili čas pár minút a poslali mu pohľadnicu. Prepošlite tento odkaz aj svojim priateľom, nech sa reťaz nepreruší,“ poprosila.

Najprv prišlo pár desiatok pohľadníc, ale potom už začali prúdiť po stovkách z celého sveta. Čoskoro ich doručovateľ nebol schopný nosiť osobne a musela ich voziť poštová dodávka.

„Všetkým veľmi ďakujem, náš Manu je nesmierne šťastný. Nabalilo sa to ako snehová guľa, dostali sme pohľadnice z celého sveta, zo Srí Lanky, Chicaga, Hongkongu, niekedy na nich boli aj detské obrázky,“ dodala matka.

„Dokonca sme kvôli odkazu mali problém s Facebookom, našu prosbu totiž zdieľalo 120-tisíc ľudí a sociálna sieť si myslela, že ide o nejaké podnikanie alebo podvod,“ vysvetlila Jacqueline.

V sobotu dorazilo 3-tisíc pohľadníc, ale prišli aj balíčky s bonboniérami a dokonca aj škatule s tortami. Rodina sa chystá pohľadnice postupne prečítať a všetky si chce uchovať. „Ale na všetky rozhodne nebudeme odpovedať,“ dodala s úsmevom šťastná matka.

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #narodeniny #gratulácia #Downov syndróm