Poznačí priateľstvo Chelsea Clintonovej s Ivankou Trumpovou rivalita rodičov?

Na jednej strane stoja dcéry, ktoré sa na verejnosti vzájomne častujú obdivnými komplimentami a majú sa rady. Tridsaťpäťročnú Chelsea Clintonovú a tridsaťtriročnú Ivanku Trumpovú spája pevné priateľstvo plné vzájomného rešpektu. Na druhej strane stoja rodičia: Hillary Clintonová a Donald Trump, ktorí v rámci predvolebného boja o Biely dom nenechajú jeden na druhom niť suchú. Rodičia sú nepriatelia na život a na smrť a dcéry blízke priateľky. Môže to fungovať?, pýta sa agentúra DPA.

27.08.2015 12:46
Chelsea Clinton Foto: ,
Chelsea Clinton navštívila Haiti - nadácia Clinton pomáha aj tamojším obyvateľom.
debata (8)

„Je toľko dôvodov, prečo si Ivanka a Chelsea rozumejú. Ak vôbec niekto dokáže pochopiť, čo Chelsea prekonala, potom je to Ivanka,“ povedala v rozhovore poskytnutom CNN Emily Heilová z denník The Washington Post.

Obe ženy majú toho naozaj veľa spoločného. Obe veľmi dobre vedia, aké je byť stredobodom pozornosti verejnosti. Ako dcéra amerického prezidenta Billa Clintona vyrastala Chelsea v asi najslávnejšom dome sveta. Ako dcéra realitného magnáta a miliardára bola aj Ivanka od raného veku súčasťou elitných kruhov a médiá jej príliš veľa priestoru na súkromný život bez dohľadu nenechávali.

V súčasnosti obe žijú na newyorskom Mannhattane. „Nepodceňujte silu krátkych vzdialeností, keď ide o udržiavanie priateľstva,“ konštatoval preto americký časopis People. Okrem toho majú obe ženy teraz malé deti. Chelsea sa v septembri 2014 narodila Charlotte, Ivanka má dve deti: štvorročnú Arabelle Rose a od októbra 2013 syna Josepha Fredericka.

Čo osud Ivanky a Chelsey podľa denníka Los Angeles Times spája vari najviac, sú ich manželstvá. Obe si vzali muža židovskej viery. Metodistka Chelsea sa v roku 2010 vydala za Marca Mezvinského. Ivanka dokonca pred sobášom s Jaredom Kushnerom v roku 2009 prestúpila na judaizmus. Oba páry potom často chodili do spoločnosti spoločne.

Ďalšia podobnosť oboch žien zároveň naznačuje aj možný zdroj problémov ich priateľstva. Ivanka aj Chelsea hrajú vo svojich rodinách dôležitú, ba ústrednú úlohu. Obe získali vynikajúce vzdelanie a na svojej ceste životom si vydobyli rad úspechov. Bolo by určite veľkým prekvapením, keby Ivanka a Chelsea nestáli v predvolebnej kampani bok po boku svojich rodičov.

Ivanka Trumpová a jej brat Eric Trump sledujú... Foto: SITA/AP, Andrew Harnik
Ivanka Trump, Eric Trump, Ivanka Trumpová a jej brat Eric Trump sledujú otca v debate prezidentských kandidátov v Clevelande.

„Som taká vďačná, že moja mamička je mojou mamičkou a ja jej dcérou. Ona skrátka vždy urobila tie najlepšie rozhodnutia pre rodinu a pre túto krajinu,“ uviedla Chelsea. „Nie je nikto, koho by bolo lepšie mať po boku, keď čelíte tvrdým súperom alebo ťažkým rozhodnutiam, ako je môj otec. Je skutočný vizionár, brilantný vyjednávač a skutočný muž činu,“ povedala zase Ivanka. Obe mladé ženy sú stopercentne lojálne k svojim rodinám. Podľa CNN by mohli výrazne pomôcť vylepšiť obrázok svojich rodičov.

„Najhoršia ministerka zahraničia všetkých čias! Zúfalá a smutná,“ povedal Trump o Clintonovej. „Ten chlap tak preháňa. Každého uráža, je odporný,“ uviedla zase na Trumpovu adresu Hillary Clintonová. Fakt, žee Trump kedysi venoval Clintonovej nadácii značnú sumu, je už dávno zabudnutý. Nehovorí sa ani o Clintonovej účasti na Trumpovej svadbe v roku 2005.

Dcéry sa v tomto smere od svojich rodičov podstatne líšia. „Na Ivanke nie je vôbec nič povrchného,“ vyjadrila Chelsea svoj obdiv k priateľke. „Jej sebavedomé správanie mi pripomína môjho otca, ktorý dokáže hneď každého v miestnosti nakaziť svojou dobrou náladou,“ dodala. Ivanka často komentuje príspevky mladej Clintonovej na sociálnej sieti Twitter spojením „múdre slová“. Priateľky spoločne navštevujú módne prehliadky a často večerajú v reštaurácii Narcissa v newyorskej štvrti East Village. Nedajú na seba skrátka dopustiť.

Americké prezidentské voľby sú pre mnohých ťažkou skúškou, budú ňou určite aj pre toto neobvyklé priateľstvo, uzatvára agentúra DPA.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Chelsea Clinton #Hillary Clinton #Donald Trump #americké prezidentské voľby #Ivanka Trumpová