V Indii budú operovať Egypťanku vážiacu údajne 500 kilogramov

Egypťanka, ktorá údajne váži pol tony, má v najbližšom čase odletieť do Indie na operáciu. Ak sa jej hmotnosť potvrdí, znamenalo by to, že je najťažšou ženou na svete. Chirurgický zákrok jej má pomôcť nadváhu obmedziť.

08.12.2016 10:07
debata (1)

Tridsaťšesťročnú Iman Abdal Atyovú dopraví charterové lietadlo do Bombaja, kde ju chce operovať doktor Muffazal Lakdavala. Jej cestu skoro zmarila byrokracia – indické veľvyslanectvo v Káhire jej totiž odmietlo udeliť vízum, pretože si poň nebola schopná dôjsť osobne. Pomohol až odkaz, ktorý chirurg poslal cez twitter indickej ministerke zahraničia, ktorá teraz tiež čaká v nemocnici na transplantáciu obličky.

Rodina tvrdí, že Iman váži 500 kilogramov a z domu nevyšla už 25 rokov. Ak by sa to potvrdilo, bola by najťažšou žijúcou ženou sveta. Terajšia držiteľka tohto titulu v Guinnessovej knihe rekordov je Američanka Pauline Potterová, ktorá vážila 292 kilogramov.

Doktor Lakdavala podľa fotografií odhaduje, že Iman váži najmenej 450 kilogramov. Jej rodina uviedla, že pri pôrode mala päť kilogramov a diagnostikovali jej elefantiázu, teda chorobu, ktorá spôsobuje monštruózne zväčšenie končatín či ďalších častí tela. Táto diagnóza ale zrejme nebola správna, uviedol doktor Lakdavala, ktorý je presvedčený, že Egypťanke dokáže pomôcť.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #India #obezita #Egypťanka