Podľa švédskej kráľovnej žijú v paláci duchovia

Švédska kráľovná Silvia verí, že v paláci, ktorý kráľovská rodina obýva, straší. Manželka kráľa Carla XVI. Gustafa to povedala v novom dokumente, ktorý odvysielala televízia SVT.

11.01.2017 12:00
debata (3)

Duchovia, ktorí v kráľovskom paláci Drottningholm žijú, sú však podľa nej priateľskí. „To miesto je naplnené históriou. Sú tam tiež malí priatelia… duchovia. Všetci sú veľmi vľúdni, občas ale máte pocit, že nie ste sami,“ vyhlásila podľa servera The Local kráľovná.

„Je to vzrušujúce. Nie je však potrebné sa báť,“ dodala. Palác Drottningholm je na zozname svetového dedičstva UNESCO. Bol postavený v 17. storočí na jednom zo štokholmských ostrovov Lovön. Je stálou rezidenciou kráľa Carla XVI. Gustafa a jeho ženy Silvie, dcéry nemeckého obchodníka a brazílskej matky. Silvia sa s kráľom zoznámila na olympiáde v Mníchove v roku 1972 a o štyri roky neskôr sa za neho vydala. Kráľova sestra princezná Christina s tvrdením o palácových prízrakoch súhlasí.

„V tom dome je veľa energie. Bolo by zvláštne, keby sa v nejakej podobe nezhmotnila,“ uviedla Christina. Záujemcovia môžu prísť po preludoch pátrať osobne. Palác Drottningholm je totiž po celý rok otvorený pre verejnosť, s výnimkou izieb v južnom krídle budovy, ktoré sú vyhradené pre kráľovskú rodinu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Švédsko #duchovia #Drottningholm