Pes si za letu otvoril batožinový priestor lietadla

Lietadlo Boeing 737 z Petrohradu muselo v nedeľu (22. júla) núdzovo pristáť na moskovskom letisku Šeremetievo.

23.07.2018 13:29
debata (1)
Dvere batožinového priestoru uvoľnil malý pes,... Foto: SHUTTERSTOCK
pes Dvere batožinového priestoru uvoľnil malý pes, ktorý nebol v klietke riadne pripútaný

Vo výške 4 000 metrov sa totiž pilotom v kokpite rozsvietila kontrolka signalizujúca otvorený batožinový priestor. Posádka úspešne pristála, nikomu sa nič nestalo.

Až potom vyšlo najavo, že dvere batožinového priestoru uvoľnil malý pes, ktorý nebol v klietke riadne pripútaný, napísal server Newsru.com.

Pes prehrýzol vnútornú priehradku, čím spôsobil, že sa otvorila predná časť dverí batožinového priestoru. Tie sa však pootvorili iba natoľko, že sa pes nimi nepredral – a tak zostal nažive.

Incidenty s prepravovanými zvieratami nie sú podľa serveru v Rusku žiadnou výnimkou. Napríklad vo februári pracovníci poľnohospodárskej inšpekcie na letisku v Chabarovsku pri medzipristátí skonfiškovali živú levicu, ktorá mala namierené z Penzy do mesta Zeja v Amurskej oblasti – ale bez akýchkoľvek dokumentov. Vlastníci neskôr tvrdili, že na doklady zabudli.

Colníci na moskovskom letisku Domodedovo zase vlani v zime v ruksaku pasažiera z Dubaja objavili 285 jašteríc, chameleónov a rôznych chrobákov; 12 z nich neprežilo. Cestujúci tvrdil, že ich kúpil na trhu za 150 dolárov. Rok predtým v batožine iného cestujúceho našli colníci tri desiatky plazov – a pasažier tvrdil, že ide o domácich miláčikov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #letisko #pes #batožinový priestor