PREMIÉRA Latte Matiato: Vogue je sloboda, hovorí tanečnica Monika Prikkelová

Vogue nie je iba tanec. Je to životný štýl. Rodil sa v neľahkých podmienkach a možno práve preto je dnes synonymom krásy a slobody. Jeho priekopníčkou na Slovensku je tanečnica Monika Prikkelová. Nielen o tom, aké to je byť heterosexuálnou ženou v komunite LGBT, porozprávala producentke a dídžejke Matii/B-Complex v prvej časti relácie TV Pravda Latte Matiato.

20.10.2018 08:00
matia  monika Foto:
Tanečnica Monika Prikkelová (vľavo) a Matia.

Tanečný štýl Vogue vznikol v černošskej a hispánskej LGBT komunite v New Yorku. „Vznikol v komunite, ktorá bola v 60. rokoch minulého storočia odvrhnutá spoločnosťou,“ vysvetlila Monika Prikkelová. Podľa jej slov nešlo o nič viac a o nič menej, ako o snahu nájsť uznanie a akceptovanie toho, aký človek naozaj je. Normálny.

„LGBT ľudia tiež chceli byť bohatí, uznávaní, krásni a obdivovaní,“ doplnila s tým, že v prostredí, ktoré ich odsudzovalo, to nebolo jednoduché. Začali teda napodobňovať pózy, chôdzu či kostýmy modeliek a herečiek.

A aké to je, keď sa „heteráčka“ objaví v tomto prostredí? „Je to sloboda prejavu, kde je každý akceptovaný v ten konkrétny moment tak, ako sa prezentuje. To je krása Vogueu,“ dodala Monika Prikkelová.

Viac sa dozviete vo videu.

Video

Komu uvarí Matia latte nabudúce? Sledujte nás!

Video

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #Latte Matiato #LGBTI+