Latte Matiato: Coming out musí byť brutálne náročný

"Robím aktivistické veci, pretože si myslím, že je to povinnosť fotografov. Vo fotke mám poslanie a chcem, aby sa aj prostredníctvom nej zmenili postoje a názory ľudí," povedala fotografka Dorota Holubová v relácii TV Pravda Latte Matiato, ktorú moderuje producentka a dídžejka Matia/B-Complex.

09.11.2018 08:00

Tvorbu Doroty Holubovej ocenili v súťaži Slovak Press Foto v kategóriách Portrét, Každodenný život a Svet umenia. Do štúdia priniesla aj ukážky svojich fotografií zo série Sami sebou, ktoré zobrazujú transrodových ľudí z celého Slovenska. „Coming out musí byť pre nich brutálne náročný, chcem ukázať, že aj takíto ľudia medzi nami sú. Podľa mňa je inšpirujúce a pekné, že nie sme každý rovnaký,“ povedala Dorota Holubová.

Dorota Holubová mala fotografovanie najskôr ako hobby „ako milión tristotisíc ľudí na Slovensku,“ ako sama povedala. Neskôr pracovala v reklamných agentúrach, dôležitý však bol pre ňu študijný pobyt v Južnej Kórei. Fotografovala tiež v Indonézii a teraz je na Slovensku, má vlastný ateliér a venuje sa najmä portrétom.

Najnovším projektom Doroty Holubovej je téma násilia páchaného na ženách. „Snažím sa nájsť cestičky, ako nafotiť tú tému nie až tak negatívne, ako je téma samotná, a čo sa s tým dá robiť,“ povedala v Latte Matiato.

Viac sa dozviete vo videu.

Video

Komu uvarí Matia latte nabudúce? Sledujte nás!

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #Matia #Latte Matiato #Dorota Holubová