Vojenská paráda sa vymkla z rytmu, pobavila internet i médiá

Ironické komentáre vyvolal na internete pochod kadetov belgickej armády, ktorí na slávnostnej prehliadke úplne vypadli z rytmu.

26.07.2019 14:24
debata (23)

Vtipkári sa pýtali, či „je Belgicko už pripravené na tretiu svetovú“, alebo či ide o nový typ špeciálnych síl, ktorý má nepriateľov zničiť smiechom či nepredvídateľnosťou svojho pohybu.

„Zastaviť, stáť! Belgickí kadeti predviedli najhorší pochod v dejinách vzpriamenej chôdze,“ usúdil americký server Military Times. Ironicky sa pýtal, či tieto „vizuálne urážlivé kŕče“ predstavujú vôbec prvé krôčiky kadetov, alebo snáď Belgicko vyčerpalo všetku zásobu ľudských bytostí a nejako muselo preklenúť prázdno v tejto časti prehliadky. „V dejinách už stačilo ďaleko menej k obvineniu zo zrady,“ dodal komentátor, bývalý námorný pešiak.

„Kdeže, nie je to ani žart ani fake ani scéna z filmovej komédie,“ okomentovala pochod kadetov poľská televízia TVN 24. „Overili sme to a nahrávka zodpovedá skutočnosti. Ale hrdinovia záberov nie sú vojaci,“ dodala.

Podľa belgického ministerstva obrany ide o mladých dobrovoľníkov vo veku 16 až 18 rokov, ktorí sa na službu v uniforme ešte len chystajú. Navyše pochodovať na prehliadke nie je nič ľahké, zvlášť keď si pochod natáčajú tisíce ľudí na mobily. Ale chyby nerobia len tí, čo nerobia vôbec nič. „Zo začiatku nám to išlo dobre, ale potom, čo sme prešli okolo kráľa a hudba zosilnela, veliteľ zmenil tempo, a tak sme vypadli z rytmu,“ pripustil jeden z kadetov.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Brusel #Belgicko #vojenská prehliadka #kadeti #belgická armáda