Letom bláznivým koronavirovým svetom, alebo čo sa tiež deje

Médiá na celom svete sú v súčasnosti plné správ o šírení nového typu koronavírusu, o narastajúcom počte nakazených aj obetí a o nových reštriktívnych opatreniach s cieľom zabrzdiť chorobu.

22.03.2020 14:24
debata

Nájdu sa ale aj veselšie, optimistickejšie alebo kurióznejšie informácie – a niektoré z nich vybral spravodajský server Fox News.

Rozšírenie nového koronavírusu sprevádza na mnohých miestach tiež skupovanie potravín a základných životných potrieb – vrátane toaletného papiera. Jedna americká matka mala nepochybne veľkú radosť, že sa jej podarilo zohnať 18 roličiek. Avšak len do chvíle, než je objavili jej deti. Tým pripadal toaletný papier ako ideálna hračka, ktorú si vzali do vane. Matka všetko objavila vo chvíli, keď sa papier rozpustil medzi húfom gumových kačičiek a ďalších plávajúcich hračiek.

Nedostatok toaletného papiera inšpiroval aj podniky, ktoré s touto komoditou zvyčajne nemajú veľa spoločného. Pizzeria ZaRonis v wisconsinskom meste Oshkosh zverejnila na svojej facebookovej stránke oznámenie, že má dostatočnú zásobu toaletného papiera a je ochotná ho predávať – ​​za 3,25 dolárov za štyri rolky.

„Áno, v ZaRonis si môžete objednať aj donášku toaletného papiera. Nájdete ho pod záložkou ‚omáčka navyše‘. Prosíme, len štyri roličky na domácnosť – to vám vystačí, než obchody doplnia zásoby,“ stálo v oznámení.

Podobný prístup zvolila aj kalifornská reštaurácia špecializujúca sa na mexické tacos. Odvtedy, kedy musela uzavrieť jedáleň a sústrediť sa len na roznáškovú službu, pridala na jedálniček „tacos kufrík prvej pomoci“. Podľa oznámenia zverejneného na fabecooku obsahuje kufrík reštaurácie Guerilla Tacos „pravý losangeleský balíček pre prežitie v týchto šialených a neistých časoch“.

Balíček obsahuje dva kilogramy pečeného kurčaťa, ďalšie dva kilogramy pečeného hovädzieho carne Asada, liter červenej salsy, liter zelenej salsy, tortillu, cibuľu, koriander, ryžu a fazuľu. Nechýba v ňom ani 30 vajec, a čo je najdôležitejšie, aj štyri rolky toaletného papiera. Zákazníci si to všetko môžu kúpiť – a údajne tiež kupujú – za 150 dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #vírus #svet #koronavírus #Covid-19