Čo ste vlani najviac čítali? Prorok Mesík, dôchodky 2021, zipsovanie, rúška, zdravé jedlo i čo to o Gottovi

Koronavírus je nezastaviteľný. Áno, to tvrdil už 8. marca analytik Juraj Mesík. Rozhovor, ktorý mnohí označovali za šírenie poplašnej správy, sa stal najčítanejším článkom Pravdy v celej jej histórii.

03.01.2021 06:00
debata (1)

Valí sa na nás epidémia, akú Európa veľmi dlho nezažila. Šírenie koronavírusu je už nezadržateľné, tvrdil začiatkom marca Juraj Mesík, analytik globálnych trendov a rizík. „Žiaľ, predpokladá sa pritom, že epidémia potrvá dlho. Nie je to záležitosť pár týždňov, ale niekoľkých mesiacov. Presne to nikto netuší. Možno aj rok.“ Iste, asi sa trochu mýlil. Mnohí tvrdili, že zbytočne straší, že vírus do leta zmizne. Ak sa Mesík mýlil, tak v tom, že pandémia potrvá dlhšie ako rok.

„Keby všetko išlo hladko, tak budeme mať masovo dostupnú a spoľahlivo účinnú vakcínu o 12 až 18 mesiacov,“ aj to povedal Mesík v marci. Vakcína je, rekordne rýchlo, ale masovo dostupná, zdá sa, presne podľa jeho slov. Najskôr v marci a očkovať tých, ktorí sa chcú, budú určite aj na jeseň.

Rozhovor Miroslava Čaploviča s názvom Mesík: Koronavírus je už nezastaviteľný, sa stal nielen najčítanejším článkom roka na Pravda.sk, ale aj najklikanejším článkom celej histórie webu Pravdy. Prečítalo si ho vyše 564 000 ľudí.

Spravodajstvu, pochopiteľne, dominoval koronavírus. Z magazínových častí webu ste druhú najčítanejšiu pozíciu prekvapivo prisúdili článku o zipsovaní v rubrike o autách.

Striedavé radenie, takzvané „zipsovanie“, sa bude oddnes uplatňovať nielen pri súbežnej jazde pred prekážkou cestnej premávky, ale aj pri zbiehaní jazdných pruhov, napísali sme 1. apríla. Nie, nebol to žart, na článok Vodiči pozor! Oddnes ‘zipsujeme‘ po novom. Takto to má vyzerať kliklo viac ako 185 000 čitateľov.

Tretia priečka patrí dôchodkom. Napokon, valorizácia sa týkala viac ako 1,7 milióna dôchodkov, vyššiu sumu penzie dostane od januára viac ako 1,4 milióna dôchodcov. Pravda o valorizácii priniesla článok 2021: Dôchodky čakajú veľké zmeny už v septembri a jeho obsah zaujímal viac ako 178 000 čitateľov.

TOP články zvyšných rubrík

Čaká nás toto? V Taliansku už veľmi niet čo zavrieť, von sa smie len s formulárom.

Dnes si žiadny Talian nemôže dať kávu vo svojom obľúbenom bare ani pohárik s priateľmi. Ulice sa vyprázdnili a davy turistov na námestiach vystriedali policajti, ktorí náhodne kontrolujú ľudí, či majú povolený dôvod vyjsť z domu. A tak to bude najmenej dva týždne kvôli vládnemu dekrétu, ktorým chcú úrady zamedziť šíreniu koronavírusu.

Niečo vám to pripomína? Kto by povedal, že prázdne ulice na Slovensku budú ešte o 10 mesiacov neskôr – aj na Slovensku. V marci si článok o situácii v Taliansku na cestovaní prečítalo 93 000 ľudí.

V rubrike O seriáloch bol síce najčítanejší článok s mimoriadnym príhovorom prezidentky Zuzany Čaputovej zo 16. novembra, ale z autorskej dielne najviac zabodovalo hodnotenie udeľovania cien OTO.

Ako sa neraz hovorí, nie každý deň je nedeľa. V prípade jubilejného ročníka odovzdávania cien OTO to platí do bodky. Už tak ťažko skúšaný formát potrápil tvorcov, účinkujúcich a v neposlednom rade aj divákov. Sobotný prenos sa do histórie nezapíše ako ten úspešný, písal Rado Vávra v texte Drsná bodka! Utrápený galavečer OTO zaklincoval katastrofálny ohlas divákov, ktorý zaujal viac ako 70-tisíc čitateľov.

Dôchodky, dôchodky, dôchodky a potom dávky. To sú užitočné informácie na Užitočnej pravde. A najúspešnejší článok, netýkajúci sa spomenutých tém, niesol názov Ktoré potraviny spomaľujú starnutie a bránia rakovine?. Vydali sme ho začiatkom augusta a slová o existencii potravín, ktoré si dokážu poradiť s procesom starnutia, posilňujú imunitný systém, chránia srdce a znižujú riziko vzniku nádorových ochorení prinútili k akcii vyše 64 000 z vás.

Dnes má rúšok asi každý dostatok. Ale v marci? Na okamžitú potrebu pripravil rektor Českého vysokého učení technického v Prahe Vojtěch Petráček model filtra + štítu, ktorý sa dá urobiť doma. Základom bola PET fľaša. Dnes by sme sa asi smiali. Ale viac ako 82 tisíc čitateľov hľadalo v marci akúkoľvek dobrú radu. Napokon, pozrite sa pokojne aj dnes do sekcie Veda a technika na marcový článok Nedostatok rúšok? Rektor ČVUT vymyslel, ako si masku ľahko vyrobíte doma

Ešte starostlivejšie boli v marci mamičky. Portál Ahojmama.sk deň na to priniesol článok VIDEÁ: Ako si doma za minútu vyrobiť rúško a ten zaujal 237 000 čitateliek!

Fanúšik s maskou v dave na 21. ročníku...
Muž s helmou na tvári a ochranným rúškom v...
+19Maska oficiálneho predstaviteľa mesta Manila na...

11 tipov, ako dostať vlčí hlad pod kontrolu, sme priniesli na našom webe o zdraví pod titulkom Neustále vlčí hlad? Tieto potraviny majte vždy doma. O čo ide, zisťovalo viac než 38 000 vlkohla­došov:-)

Skriňa by mala byť miestom radosti a nie cintorínom kúskov, ktoré už dávno nenosíme. Hoci bude odstraňovanie ťažké, budete sa po ňom oveľa lepšie cítiť. To sme tvrdili v aprílovom článku 7 vecí, ktoré by ste zo skrine mali okamžite vyhodiť v sekcii Žena. Čítate ho doteraz, štatistika je momentálne na čísle 69 115.

Smutnou pravdou je, že najčítanejšími článkami v sekcii Kultúra sú práve články o odchodoch umelcov. Zomrel herec Robert Hossein. Predstaviteľ Joffreya z Angeliky podľahol COVIDu-19 – túto správu videlo vyše 53 tisíc čitateľov. V popredí sú aj články o úmrtí Evy Krížikovej, Evy Pilarovej, Ladislava Mrkvičku či Štefana Kožku.

A na záver trochu bulváru. Nájdete ho v sekcii Koktail. Predstavte si – žiadne bikiny na pláži, odhalené dekolty, sexi škandály, rozvody či tajné svadby celebrít. Na text s názvom Tá ale vyrástla! Najmladšia dcéra Karla Gotta oslavuje, ako sa podobá na otca? bolo zvedavých takmer 90-tisíc čitateľov Pravdy.

Čo dodať? Veľké ĎAKUJEME. A vysloviť nádej, že nám zachováte priazeň v roku 2021.

Nech je krajší, ako dnes vyzerá, že bude.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dôchodok #Trianon #Karel Gott #Juraj Mesík #zipsovanie #koronavírus #nosenie rúšok