Rozvedie sa Melania s Trumpom?

Po volebnej prehre ešte aj potupa v osobnom živote? Keby Donaldovi Trumpovi skrachovalo manželstvo s Melaniou Trumpovou, stal by sa v dejinách USA prvým rozvedeným spomedzi šéfov Bieleho domu či už vo funkcii, alebo neskôr bez nej. Objavilo sa viacero náznakov, že jeho vzťah s bývalou modelkou škrípe. Môže byť však niečo na tom, že rodáčka zo Slovinska naozaj zvažuje rozvod? Alebo to tvrdia iba zlé jazyky odporcov už niekdajšieho prezidenta, čo ho chcú strápňovať?

06.02.2021 06:00
Melania Trumpová, Donald Trump Foto: ,
Časy, keď vzťah medzi boháčom a bývalou modelkou nepochybne fungoval. Snímka je z apríla 2005, v marci 2006 sa im narodil chlapček.
debata (16)

Melania sa prestala objavovať po boku Trumpa, najala si dvojníčku – jeden z dvoch nezmyslov, ktorý sa vlani šíril na sociálnych sieťach v USA. Ďalší bol ten, že prvá dáma načasuje podanie žiadosti o rozvod pred prezidentskými voľbami, ktoré sa konali v novembri 2020, aby manžela ponížila a ublížila mu v očiach voličov. Toto tvrdenie sa vyskytlo aj v bulvárnach médiách.

Na druhej strane je skutočnosťou, že zo zákulisia Bieleho domu prenikali informácie, že o láske medzi Trumpovcami sa už nedá hovoriť. Navyše sa na verejnosti párkrát vyskytli momenty, keď nikomu nemohlo uniknúť, že Melania vôbec nie je nadšená z Trumpa v jej blízkosti.

Najnovšie sa to ukázalo po ich odchode z Bieleho domu, keď prileteli na Floridu, kde majú vilu. Usmiaty Trump chcel objať Melaniu, ale zachmúrená Melania od neho rýchlo odkráčala do limuzíny. Svojim priaznivcom tak kýval sám.

Stávková kancelária o možnom rozvode

Na prípadnom krachu manželstva môžu Američania zarobiť a, samozrejme, v opačnom prípade prísť o peniaze. Stávková kancelária, ktorá im to ponúka, výrazne zmenila kurz na rozvod. Za 10 dolárov stavných v deň volieb by sa dalo získať až 65 dolárov, teraz je to už len okolo 26 dolárov (stávka na to, že Melania sa rozvedie s Trumpom do 3. novembra tohto roku).

Nevedno, či túto možnosť využila Omarosa M. Newmanová, bývalá poradkyňa v Bielom dome, alebo len hovorí do vetra. „Podľa môjho názoru Melania počíta každú minútu do Trumpovho odchodu z úradu a potom sa s ním môže rozviesť,“ tvrdí v knihe, ktorá vyšla pred prezidentskými voľbami. Ak si Newmanová vymýšľa, mohla by to byť pomsta Trumpovi. Najprv ho obdivovala, neskôr ho zatracovala. Dôvod? Po necelom roku pôsobenia v Bielom dome ju z práce vyhodili.

Najnovší moment, keď vzniklo podozrenie, že v... Foto: SITA/AP
Melania Trumpová, Donald Trump Najnovší moment, keď vzniklo podozrenie, že v manželstve to škrípe. Kým exprezident kýval svojim priaznivcom, Melania s namosúrenou tvárou si šla sama sadnúť do auta.

Bulvárny denník Mirror, ktorý sa odvoláva na špičkových rozvodových právnikov, napísal, že Melania by v rámci vysporiadania mohla dostať od Trumpa nielen peniaze, ale aj nejakú nehnuteľnosť. A ich neplnoletého syna Barrona Williama by pravdepodobne súd zveril do opatery matke.

Mimochodom, hodnota Trumpovho bohatstva sa odhaduje na 2,5 miliardy dolárov. Samozrejme, že kľúčové by v rozvodovom konaní bolo to, čo obsahuje predmanželská zmluva, ktorú spísali pred sobášom v roku 2005.

Nečakajte senzáciu

Zjavne škrípajúcemu vzťahu sa venujú aj mienkotvorné médiá. Dojem z veľkého textu v uznávanom denníku je taký, že so senzáciou sa nedá počítať. „Veľa ľudí by rado videlo, ako Melania opustí manžela, ale nepovažujem ju za tento typ osoby,“ poznamenala pre Washington Post odborníčka zo Severokarolínskej univerzity Elizabeth J. Natalleová, ktorá napísala dve knihy o bývalých prvých dámach USA Jacqueline Kennedyovej a Michelle Obamovej. Podobne sa pre tieto noviny vyjadril bývalý Trumpov osobný právnik Michael Cohen.

Washington Post sa dostal aj k dvom osobám z úzkeho okruhu Melanie, čo boli pri nej v Bielom dome. „Povedali, že nijako nenaznačuje, že by mala manžela opustiť, prinajmenšom nie v blízkom čase.“ Oba zdroje nechceli byť menované.

Trumpovi najviac uškodilo vo vzťahu s Melaniou to, keď niekoľko žien vyhlásilo, že jej bol s nimi neverný. Zakaždým to poprel, ale všetky si stáli za svojím tvrdením o sexe s ním. Raz k tomu malo prísť v čase, keď Melania bola tehotná, čo ju nepochybne zvlášť muselo raniť.

Rozviedol sa iba Reagan. A trest za nový vzťah

Jediný prezident USA, ktorému skrachovalo manželstvo, bol Ronald Reagan. Treba však zdôrazniť, že sa to udialo oveľa skôr, ako ho v novembri 1980 zvolili za šéfa Bieleho domu. Rozviedol sa tri desaťročia predtým. Jeho prvou manželkou bola v období 1940 – 1949 herečka Jane Wymanová. Keď sa druhýkrát oženil, s Nancy rodenou Davisovou vydržal až do konca svojho života v júni 2004.

Iba jeden raz sa vyskytol v americkej histórii prípad, keď rozvod zrejme zatarasil nádejnému uchádzačovi cestu do Bieleho domu. „Následná polemika mohla viesť k tomu, že v roku 1964 Nelson A. Rockefeller nezískal nomináciu Republikánskej strany za prezidentského kandidáta,“ poznamenali noviny The New York Times.

Rockefeller bol síce dlhých 14 rokov guvernér štátu New York (1959 – 1973), ale najväčší politický sen sa mu nesplnil. S prvou manželkou Mary sa rozviedol v roku 1962 a čoskoro sa oženil s Margaret Fitlerovou. Pred začiatkom primárok veľa ľudí odsudzovalo Rockefellera, že opustil matku svojich štyroch detí. Prejavilo sa to aj v prvých výsledkoch, ale neskôr sa mu podarilo získať vedenie; zdalo sa, že aféra zo súkromného života vyprchala.

Nastal však zlom. Pred primárkami v štáte Kalifornia nikto z jeho volebného štábu nepochyboval, že v nich zvíťazí. Lenže tri dni pred hlasovaním vyšla správa, že sa mu s druhou ženou narodilo dieťa. Aféra ožila, Rockefeller napokon tesne prehral a následne zo zápasu o nomináciu odstúpil.

Tri manželky Donalda Trumpa

  • Ivana Zelníčková (lyžiarka, rodáčka z Československa). Vydala sa za neho v roku 1977, rozviedli sa v roku 1992. Mali spolu tri deti – dcéru Ivanku a dvoch synov, Donalda mladšieho a Erica.
  • Marla Maplesová (herečka, Američanka). Zosobášila sa s ním v roku 1993, o šesť rokov sa manželstvo skončilo. Mali jedno dieťa – dcéru Tiffany.
  • Melánia Knaussová (modelka, narodená v Slovinsku). Svadbu s ním mala v roku 2005. O rok porodila syna Barrona Williama.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #rozvod #prehra #hanba #Donald Trump #Melania Trumpová