Rozpadnuté manželstvá známych politikov

Boris Johnson, Silvio Berlusconi, Jiří Paroubek, Mirek Topolánek, Petr Nečas a Bohuslav Sobotka. Všetkých spája skrachované manželstvo.

06.02.2021 08:00
Boris Johnson, Carrie Symonds Foto: ,
Boris Johnson je v súčasnosti zasnúbený s mladou Carrie Symondsovou.
debata (1)

Matku svojich štyroch detí vymenil za ženu, ktorá je od neho mladšia o 24 rokov. Boris Johnson, súčasný britský premiér, sa s Marinou Wheelerovou, ktorá je o rok staršia, zosobášil v máji 1993. Poznali sa už zo školských lavíc. Založili si početnú rodinu, ale v septembri 2018 oznámili, že začali žiť oddelene.

Súd ich rozviedol v novembri 2020 po tom, čo sa dohodli na finančných podmienkach rozchodu. Johnson sa stal prvým premiérom vo funkcii v moderných britských dejinách, ktorému skrachovalo manželstvo. Novou láskou 56-ročného štátnika je 32-ročná Carrie Symondsová (obaja na snímke). Sú už zasnúbení. Johnson s ňou má intímny vzťah od roku 2018, keď ešte žil pod jednou strechou s Wheelerovou.

Nevera v podobe platených erotických radovánok, milióny eur fuč a napokon peniaze späť. Silvio Berlusconi ako taliansky premiér viedol nezviazaný život. Nestačila mu pôvabná manželka Veronica Lariová, usporadúval orgie. Sexuálnu zábavu mu zabezpečovali najmä draho platené prostitútky. Lariová v máji 2009 oznámila, že podala žiadosť o rozvod. Súd najprv v roku 2012 nariadil miliardárovi Berlusconimu, aby jej mesačne posielal 4 milióny eur, o rok neskôr mu sumu znížil na 1,4 milióna eur.

Na jeseň 2017 politik uspel s odvolaním. Súd mu dal za pravdu v tom, že Lariová od neho nič nepotrebuje, lebo jej majetok má veľkú hodnotu (vlastné úspory z minulosti, nehnuteľnosti, vzácne šperky). Rozsudok jej nariadil, aby mu vrátila dovedna 60 miliónov eur, ktoré jej v posledných rokoch dal. Do marca 2020 Berlusconi žil s Francescou Pascaleovou, mladšou od neho o 49 rokov. Keď ju pred necelým rokom opustil, pretože si našiel dokonca ešte mladšiu ženu, s expartnerkou sa dohodol, že dostane jednorazovú platbu 20 miliónov eur a každoročne milión eur. Berlusconi, ktorý má už 84 rokov, odvtedy žije s 34-ročnou poslankyňou Martou Fascinaovou.

Sexi mozog, neskôr nevraživosť a ťahanice na súdoch. Manželstvo českého premiéra Jiřího Paroubka sa po dlhých 28 rokoch rozpadlo v septembri 2007. Zaľúbil sa totiž do tlmočníčky, ktorá pracovala na úrade vlády (šéfom kabinetu bol v rokoch 2005 – 2006). Manželku Zuzanu vymenila v jeho živote vtedy 34-ročná Petra Kováčová slovenského pôvodu (obaja na snímke). Paroubek mal v tom čase 55 rokov a jeho prvá žena 49 rokov. Dva mesiace po rozvode sa oženil s Kováčovou, prijala jeho meno a v roku 2009 sa im narodila dcéra.

Petra Paroubková bozkáva svojho manžela Jiřího,... Foto: SITA/AP, Petr David Josek
Petra paroubková, Jiří Paroubek, bozk Petra Paroubková bozkáva svojho manžela Jiřího, predsedu Sociálno-demokratickej strany.

Vo februári 2017 nová pani Paroubková, ktorá kedysi verejne označila Paroubka za „sexi mozog“, ušla zo spoločnej domácnosti aj s dcérkou. Rozvodové konanie sa ešte úplne neskončilo, právoplatné je len rozhodnutie, že on jej má mesačne platiť 10-tisíc českých korún na 11-ročnú Margaritu. Viackrát sa vyskytlo verejné osočovanie. Paroubek napríklad tvrdí, že žena, ktorá ho opustila, mu posiela esemesky, že všetko sa vyrieši prirodzenou cestou. Chápe to tak, že ona si želá, aby on zomrel skôr, ako sa celý rozvod s konečnou platnosťou uzavrie.

Opustená žena s troma deťmi a nová láska vo vlastnom politickom tábore. Predseda českej vlády Mirek Topolánek neodolal poslankyni za svoju Občiansku demokratickú stranu. Dal sa dokopy s Luciou Talmanovou. Ako premiér v apríli 2007 prvýkrát priznal, že je otcom dieťaťa, ktoré politička čaká. S manželkou Pavlou, s ktorou mal tri deti, sa rozviedol vo februári 2010. O štyri mesiace sa zosobášil s Talmanovou. Má 53 rokov, Pavla Topolánková 65 rokov a Topolánek 64 rokov (ide o ich aktuálny vek).

Milenka v sídle vlády a škandál nevídaných rozmerov. Žijeme síce oddelene, ale do nášho života nevstúpil nikto tretí, tvrdil začiatkom roka 2013 český premiér Petr Nečas. Nebola to pravda. Už vtedy mal milenku – Janu Nagyovú, vrchnú riaditeľku úradu vlády. V tlačovej správe z 11. júna 2013 informoval, že so súhlasom manželky Radky požiadal o rozvod; verejnosť však ešte netušila, že je jej neverný.

O dva dni polícia uskutočnila rozsiahlu raziu s obrovskými politickými následkami. Medzi zadržanými sa ocitla aj Nagyová, ktorú obvinili z podplácania a zo zneužitia právomoci úradnej osoby (vojenskej kontrarozviedke dávala protizákonne úlohy sledovať a odpočúvať). Škandál vyústil 17. júna 2013 do pádu Nečasovej vlády. Kauza Nagyovej sa na súdoch ukončila v januári 2017, keď definitívne vyviazla len od podmienečným trestom v dĺžke 1,5 roka. V septembri 2013 sa vydala za expremiéra, odvtedy používa priezvisko Nečasová.

Pojednávanie o rozvode manželstva Sobotkovcov... Foto: SITA/AP, Andrew Harnik
Bohuslav Sobotka, Olga Sobotková Pojednávanie o rozvode manželstva Sobotkovcov trvalo iba 15 minút, pretože sa im podarilo dohodnúť.

Koniec po šestnástich rokoch manželstva a nejasné zdôvodnenie. Zoznam tých, čo boli na čele českej vlády a rozviedli sa, uzatvára Bohuslav Sobotka. Ešte keď bol premiérom, v júni 2017 oznámil odluku v manželstve so svojou ženou Olgou (obaja na snímke), s ktorou sa oženil v apríli 2003. „Dôvodom je dlhodobý tlak, ktorému je vo všetkých aspektoch vystavený život politika a jeho najbližších,“ uviedli v spoločnom vyhlásení.

Súd ich rozviedol v septembri 2018. Pojednávanie trvalo len 15 minút, pretože sa na všetkom vopred dohodli. Ich právni zástupcovia nechceli hovoriť o podrobnostiach, iba ubezpečili, že Sobotkovci našli zhodu v majetkovom vyrovnaní i v starostlivosti o ich dve neplnoleté deti vrátane výživného.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozvod #silvio berlusconi #Petr Nečas #Bohuslav Sobotka #Mirek Topolánek #Jiří Paroubek #Boris Johnson