Ako si deti predstavujú najkrajšie Vianoce?

Milé deti, tak sme sa konečne dočkali a sú tu Vianoce! A sú presne také, ako ste nám ich nakreslili na svojich obrázkoch.

23.12.2021 09:00
vianocna sutaz, martin kellenberger Foto: ,
Všetky detské kresby si starostlivo prezrel a vyberal akademický maliar Martin Kellenberger. V rukách práve drží tohtoročný víťazný obrázok súťaže Moje najkrajšie Vianoce.
debata (1)

V izbe stojí vyzdobený vianočný stromček, mama pečie voňavé koláče a všetci sú veselí, pretože sa majú radi. Takéto Vianoce ste si vysnívali, a preto ich čarovná moc príde. Ďakujeme za všetkých veselých snehuliakov, rozžiarené vianočné stromčeky, zasneženú sánkovačku a rozšantené zvieratká, ktoré ste nám nakreslili.

Video
Detská výtvarná súťaž Pravdy Moje najkrajšie Vianoce má nových víťazov

Výtvarná súťaž denníka Pravda Moje najkrajšie Vianoce má už 20 rokov a tí, ktorí nám kreslili ako prví, už možno majú svoje deti. Lenže Vianoce sú tu oveľa dlhšie a nech sa stane hocičo, prídu zasa, aby všetkých potešili. Všetky obrázky, ktoré ste nám poslali, sú krásne, a bolo ich viac, než sa vojde Mikulášovi do obrovského vreca! Pán ilustrátor Martin Kellenberger si dlho lámal hlavu, kým vybral tie víťazné, lebo ste všetci veľmi šikovní.

Víťazný obrázok do výtvarnej súťaže Moje... Foto: Pravda, Ivan Majerský
moje najkrajšie vianoce 2021 vitazny obrazok Klaudia Garajová Víťazný obrázok do výtvarnej súťaže Moje najkrajšie Vianoce nakreslila dnes už desaťročná Klaudia Garajová z Novote. Od redakcie Pravda získala za odmenu nákup darčekov v hodnote 150 eur podľa vlastného výberu.
2. cenu -  50 € na nákup darčekov podľa... Foto: Pravda, Ivan Majerský
moje najkrajšie vianoce 2021 2. cena Bianka Brezániová 2. cenu - 50 € na nákup darčekov podľa vlastnéh výberu vyhrala osemročná Bianka Brezániová zo Žiliny
Druhú 2. cenu -  50 € na nákup darčekov podľa... Foto: Pravda, Ivan Majerský
moje najkrajšie vianoce 2021 Bianka Baničová Druhú 2. cenu - 50 € na nákup darčekov podľa vlastného výberu vyhrala deväťročná Bianka Baničová zo Slepčian.

"Deti majú Vianoce v srdci, je to pre ne radostný čas – sánkovačka, guľovačka, stromčeky, zvieratká a najmä rodina,“ hovorí známy výtvarník.

3. cenu - nákup darčekov v hodnote 50 €  podľa... Foto: Pravda, Ivan Majerský
moje najkrajšie vianoce 2021 Emka Matejková 3. cenu - nákup darčekov v hodnote 50 € podľa vlastného výberu vyhrala šesťročná Emka Matejková z Gočova

V týchto časoch sa z rodičov stali aj pedagógovia a mnohí deťom s maľovaním pomáhali tak ako pani učiteľky či vychovávateľky. "Všetkým patrí veľké ďakujem, že deti podporili a dodali im pri kreslení trpezlivosť a sústredenie, aby mal obrázok peknú výslednú formu,“ dodáva akademický maliar.

Spomedzi stoviek krásnych ilustrácií by vybral aspoň 50 najlepších, ale musíme sa zmestiť do menšieho limitu. O to ťažšie sa vyberajú tie, ktoré od redakcie Pravda dostanú cenu. Každý jeden má čarovnú moc – prehreje človeka zvnútra ako teplý kozub, aj keď je vonku za oknom nepohoda.

Aplikáciu LangBee na učenie cudzích jazykov na... Foto: Pravda
moje najkrajšie vianoce 2021 katka safrova Aplikáciu LangBee na učenie cudzích jazykov na jeden rok vyhrala Katka Šafrová, 6 rokov, Bratislava.
Aplikáciu LangBee na učenie cudzích jazykov na... Foto: Pravda
moja najkrajšie vianoce 2021 ferkova Aplikáciu LangBee na učenie cudzích jazykov na jeden rok vyhrala Melisa Ferková, 10 rokov, Tuhrina.
Aplikáciu LangBee na učenie cudzích jazykov na... Foto: Pravda, Ivan Majerský
moje najkrajšie vianoce 2021 Karin Chromá Aplikáciu LangBee na učenie cudzích jazykov na jeden rok vyhrala Karin Chromá, 10 rokov, Nitrianska Blatnica.

Martin Kellenberger si ako skúsený výtvarník najviac cení, keď sa na obrázku dieťa prejaví slobodne a nakreslí niečo originálne, "uletí“ podľa seba – farbami, perspektívou, dominantným motívom. A keďže je umelec, vie sa dívať na detské obrázky očarenými očami Vianoc. "Symboly hovoria jasne: prestretý stôl, voňavá kapustnica, žiarivý stromček sú túžbou po teple domova, rodine, pohladení, priateľstve a cítiť z nich radosť. Všetkým prajeme takéto krásne Vianoce!“ vyznáva sa výtvarník.

Moje najkrajšie Vianoce

Pozrite si obrázky detí z výtvarnej súťaže Pravdy Moje najkrajšie Vianoce

Fotogaléria
Víťazný obrázok do výtvarnej súťaže Moje...
2. cenu -  darčeky v hodnote 50 € vyhrala...
+18Druhú 2. cenu - darčeky v hodnote 50 € vyhrala...

Ďakujeme všetkým deťom aj všetkým rodičom a starým rodičom, aj pani učiteľkám a vychovávateľkám, ktoré deťom s výkresmi pomáhali. Zajtra si už pod stromčekom nájdu pekné darčeky, ale hlavné je, ak budete so svojou rodinou, zdraví a šťastní. Aj my máme pre všetkých, ktorí nám do súťaže poslali svoj obrázok, jeden darček – aplikáciu na učenie cudzích jazykov. Ďalším výhercom sme poslali pekné knižky a prajeme veľa pekných chvíľ pri ich čítaní.

Veselé Vianoce všetkým deťom aj rodičom praje

redakcia Pravda

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Moje najkrajšie Vianoce