Rok 2021: Priniesli sme vyše 38 500 článkov. Prehľad najčítanejších stojí za to!

Desať z doterajších 11 mesiacov roka (decembrové výsledky ešte nepoznáme) bola Pravda v rebríčku najväčších slovenských webov na 5. mieste. Vďaka za vašu priazeň, milé návštevníčky a návštevníci. A teraz sa pozrime na to, čo ste v roku 2021 na našom webe čítali najviac.

31.12.2021 09:00
muž, káva, laptop, notebook Foto:
Ilustračné foto.
debata (4)

Sedem z desiatky najčítanejších článkov na Pravde v minulom roku sa, pochopiteľne, venovalo covidu a pandémii. Ten najčítanejší, o možnostiach liečby koronavírusu, prekonal hranicu pol milióna kliknutí.

Nebudeme vás odkazovať na články, ktoré popisujú pandemickú situáciu zo začiatku roka a opatrenia, často veľmi chaotické, ktoré vláda a covid automat prinášali. Covidu máme všetci aj tak plné zuby a aj tí, ktorí sa už netestujú, spomínajú na to, ako sa im špárali každé dva týždne v nose.

Jeden článok ale za pripomenutie, aj toho chaosu, stojí, lebo je tak trochu smutný a tak trochu vtipný. V Kežmarku totiž hľadali pacientov s covidom. V jedinej nemocnici v okrese ich vtedy ležalo 11, ale štatistika ministerstva zdravotníctva uvádzala číslo 95. Kde boli? Prečítajte si v texte Jany Vargovej.

most kežmarok rieka Čítajte viac Kežmarok hľadá covid pacientov. V nemocnici nie sú

K správam ešte pár viet. Na ekonomike najviac zaujali informácie o očkovacej lotérii. Praktická rada, kde nájsť zoznam výhercov, oslovila vyše 160-tisíc z vás. Keďže vraj ešte stále sú takí, čo nevedia, či vyhrali a nie všetky odmeny už dorazili na účty, ak ste sa do lotérie prihlásili, tu nájdete možnosť, ako si to skontrolovať.

Najčítanejšia necovidová správa zo sveta bola, žiaľ, smutná a tragická – o tornáde na Morave, ktoré lízlo aj západné Slovensko.

tornádo trosky česko Čítajte viac Moravu zasiahlo tornádo, zničilo obce a zabilo päť ľudí, medzi nimi aj Slovenku

Na nedávny stret s medveďom nezabudne Jozef Jambor (72) do konca svojho života. Žilinčan unikol smrti len o vlások. Šelma na neho nečakane zaútočila v hore neďaleko mestskej časti Brodno.

Aj toto sa udialo v slovenských regiónoch. Článok Evy Štenclovej si môžete pripomenúť na tomto linku.

Pán premiér, stačilo!

Tieto slová nepatria Eduardovi Hegerovi.

Najčítanejší komentár napísal šéfredaktor Jakub Prokeš 1. januára. Citujeme:

Rok 2021 by mohol byť rokom nádeje. Vďaka vakcíne by sa všetko mohlo postupne vrátiť do normálu. Situáciu by určite upokojil aj premiér, o ktorom sa nešíria hlúpe vtipy. Azda by si ho Slovensko už konečne zaslúžilo.

V normále ešte nie sme, ale premiérom už nie je Igor Matovič. A možno aj to je malým krokom k normálu… Tu je celý komentár.

Jakub Prokeš, šéfredaktor Čítajte viac Pán premiér, stačilo!

Podrezaný jazyk, nazlostený tréner a… Fanúšikovia?

Sme my ale zvedaví. Na najčítanejší článok na športe stačilo pár riadkov a video. Na titulok Podrezaný jazyk Ledeckej. Počúvajte, čo zachytil mikrofón kliklo vyše 125 tisíc z vás.

Čo povedala? To sa písať nesmie, pustite si radšej video, nájdete ho v článku. Tak čo, kto je ešte zvedavý?

Ester Ledecká Čítajte viac Podrezaný jazyk Ledeckej. Počúvajte, čo zachytil mikrofón

Nasleduje Vlhová, Vlhová, Vlhová, Vlhová, Sagan a zase Vlhová. Nuda? Možno. Ale vďaka za takých športovcov, aj keď ich veľa nemáme.

Ale pozor, ešte sme neskončili. Je tu aj futbal, Slovan a tréner Vladimír Weiss. Ten býva občas ostrý, občas nekompromisný, a keď je na nejakého hráča nazlostený, aj to povie nahlas. Výsledkom je tento najčítanejší futbalový text. A to Slovan v Michalovciach vyhral 3:1.

Hokeju dominovali majstrovstvá sveta. A potom smutné správy… Sádecký, Pašek. Ale je Silvester, a my z tých najčítanejších ponúkame tento článok.

Zdeno Chára, Alexander Ovečkin Čítajte viac Ovečkinov uterák pristál na Chárovej hlave. Reakcia slovenského obra je hitom

Chýbajú vám obrázky? Toto je najsledovanejšia športová galéria roka! Teda, športová ako športová. Lebo skutok sa stal, zápas nie…

Bitka medzi fanúšikmi Slovana a Spartaka počas...
Bitka medzi fanúšikmi Trnavy a Slovana na ihrisku.
+16Potýčka medzi fanúšikmi Trnavy a Slovana.

Kultúra. Také ešte je?

Smutný to pohľad na kultúrnu scénu. Festivaly zrušené, divadlá nehrajú (ani potajme, ako sú otvorené niektoré bary), kiná prázdne a hromada premiér sa odkladá. Ešteže Adele vydala nové CD a Peter Nagy knižku s ilustráciami Zuzany Smatanovej. No dobre, bolo toho určite viac, ale mnohé online, bez divákov.

A k tomu ešte odchody velikánov. Belmondo, Gruberová, Hegerová, Cipár, Lasica, Žbirka… Viac nájdete v článku o tom, kto opustil tento svet v roku 2021.

A predsa ste najviac čítali o úmrtí inej osoby. Rozhlasový moderátor Julo Viršík nemal ani 57 rokov…

Julo Viršík Čítajte viac Moderátor Julo Viršík sa už 57 rokov nedožil. Mal čuch na hity

V ankete na našom webe ste ako najobľúbenejšiu pesničku Mekyho Žbirku vybrali Atlantídu. Tu je.

Dôchodkyne, dôchodcovia, dôchodky a…

Pravda prináša užitočné informácie. Sekcia Užitočná Pravda nie je len o dôchodkoch, ale v redakcii sme si zvykli, že práve tieto články sú tie najčítanejšie. Aj preto, že práve Pravda sa téme dôchodky venuje možno najpoctivejšie na slovenskom internete. Hranicu 100 000 klikov pokorilo tento rok 16 článkov a len jeden z nich nebol o penziách.

Čo vás najviac zaujalo? Kompenzácie. Aj v poradni Rady Pravdy sa kompenzácií týkalo množstvo otázok a tak vám článok s 231-tisíc zhliadnutiami ponúkame na prečítanie znova.

žena, dôchodkyňa, prasiatko, šetrenie, sporenie Čítajte viac Narodili ste sa v rokoch 1957 až 1965? Dostanete kompenzáciu k penzii

Ale vám určite vŕta v hlave ten jeden článok, ktorý o dôchodkoch nebol. Nesklameme vás. Toto je on. Napísal ho náš spolupracovník Martin Harvan.

hrubé črevo, rakovina, doktor Čítajte viac Ktoré signály tela prezrádzajú rakovinu?

Tri, dva, jeden. Štartujeme rýchle autá

Najčítanejším článkom na auto.pravda.sk bola správa o chystanej novele zákona o prevádzke vozidiel v cestnej premávke. Tá vás dnes už nemusí zaujímať, lebo tu je výsledok – mení sa napríklad aj rýchlosť na diaľnici v obci.

Ale že najpredávanejším autom v strednej triede už nie je Octavia? Ak nie ste medzi tými 110-tisícami, čo už vedia, kto Octaviu nahradil, dáme vám druhú šancu.

Hyundai-i30-2020-800-86 Čítajte viac Kráľ padol! Najpredávanejším autom strednej triedy už nie je Octavia

A keďže je zima (dobre, dnes nie, ale ešte bude), tu je siedmy najčítanejší článok a sedem rád, ako naštartovať (tie rýchle autá).

Auto - zima Čítajte viac Ako v zime vždy naštartovať? Tu je 7 dobrých rád

Samozrejme, obrázky…

Škoda Fabia - 2021
1. miesto: Škoda Fabia
+18Škoda Fabia - 2021

Kto je najkrajší na zemi?

Ktovie. Ale na Slovensku vraj Kristína Svarinská! "Rada by som povedala, že veľa spím, zdravo jem… Nepijem, nežúrujem… Ale to všetko robím. Viem si užívať život na 300 percent. Zrejme za to môžu gény, za ktoré som vďačná, ale inak si myslím, že krása je veľmi subjektívna vec,“ opísala herečka v najčítanejšom článku sekcie Koktail.

Ako sa páči vám?

Kristína Svarinská v tanečnej súťaži Let´s Dance.
Kristína Svarinská s Vladimírom Polívkom vo...
+8Kristína Svarinská vo filme Srdce na dlani.

A keďže je Koktail do veľkej miery o svetovom šoubiznise, druhým najklikanejším článkom bolo ten o novej láske Jakuba Prachařa. Áno, Česko je už svet…

A zase domov, lebo čo je doma, to sa počíta (klikmi). Toto je najpozeranejšia galéria roka. Na celom webe Pravda. Bodaj by nie, je v nej 55 obrázkov. A nie, nie sú v nej všetci hostia…

Moderátorka a herečka Karin Haydu,
Silvia Chovancová-Lakatošová v šatách od Fera...
+52Speváčka Lina Mayer v kreácii od Michaely...

Televíznym hrdinom roka je… teletext

Siedma epizóda deviatej série seriálu Dobrý doktor je o… Ak by ste toto hľadali, máte smolu. Taká séria ešte neexistuje a sekcia O seriáloch už neexistuje tiež. Ale vlastne máte šťastie. O seriáloch sme pred pár týždňami rozšírili, vylepšili a vznikol projekt s názvom Mediaklik.

Je nielen o seriáloch, ale aj o filmoch či ďalších veľkých projektoch domácich a zahraničných televízií a platforiem typu HBO a Netflix.

My pridávame, niekto uberá. A tak trochu šokujúco bol najklikanejší článok na Mediakliku o tom, ako Markíza ruší…

markíza, televízia markíza, logo, markíza, Čítajte viac Nekompromisná bodka za televíznou legendou! Markíza pre nezáujem ruší...

A televízia JOJ zase zrušila toto a to ste si tiež s chuťou prečítali…

rozboril, vilo rozboril, Čítajte viac Jojke došla trpezlivosť! Rozboril vyfasoval poriadnu ranu, nahradí ho toto...

My Mediaklik nezrušíme, naopak, v novom roku pridáme aj ďalší obsah. Nechajte sa prekvapiť.

Chcete obrázky? Jasné. Premostíme na sekciu Zdravie a poďme do Nemocnice!

Nela Pocisková ako MUDr. Rebeka Vargová.
Richard Autner ako MUDr. Roman Varga.
+10Noel Czuczor ako Noel Mach.

V zdravom tele zdravý vírus

Hádajte, o čom asi bola tento rok sekcia Zdravie. O koronavíruse sme písali dosť, ale aj vy ste ho mali dosť (na správach) a tak ste dali prednosť – cholesterolu. Aj toto je článok, ktorý má v našej databáze číslo vyššie ako 100 000.

cholesterol, HDL, LDL Čítajte viac Rady kardiológa: Ako si znížiť cholesterol bez liekov

A niektorí sa zaujímali aj o obriezku (druhý najčítanejší text na Zdraví roku 2021)…

Čakáte obrázky? Nebudú…

Posledné slovo má Žena

Možno nie, ale v sekcii Žena sa viac ako o móde, jedle, sexe čítalo o tom, ktoré znamenie má posledné slovo. A ak je to Býk, možno je jedno, o aké pohlavie ide.

Kto ten článok nezachytil, nemusí byť smutný. Tu je.

hádka, konflikt Čítajte viac Znamenia, ktoré musia mať vždy posledné slovo! Ste medzi nimi?

Nezabudnite si pozrieť horoskop na dnes!

Bola reč o jedle? Nesmie chýbať praženica. DO KO NA LÁ!

Čakáte obrázky? Budú!

Speváčka Emma Drobná v kreácii z dielne Fera...
Speváčka Emma Drobná sa postarala o hudobný...
+30Speváčka Emma Drobná nevynechá väčšinu módnych...

Pasuje to k horoskopom. Ale presúvame sa do Záhrady

S rastlinami je to ako s ľuďmi. Buď si vyhovujú, navzájom si pomáhajú a spolužitie im obojstranne prospieva. Avšak výnimkou nie sú ani tie, ktorým spolužitie neprospieva a „bojujú“ o teritórium.

Takto sa začína druhý najčítanejší článok sekcie Záhrada. Naše vydavateľstvo prišlo s novým projektom na jar a boli sme zvedaví, či budete zvedaví. A najviac ste boli na burinu.

burina Čítajte viac Vraj zlá burina nevyhynie? Poradí si s ňou ocot

Halušky v Dubaji

Pre niekoho je oddych záhrada, niekto si najlepšie oddýchne na horách, iný pri mori. Cestovateľské vášne sú nevyspytateľné a neraz sa časom menia. Ale Tatry sú Tatry. Čo tam po covide.

Toto je najčítanejší článok na cestovaní.

Colorado, zima, sneh, lyže, lyžovanie, lyžiar, lyžovačka, šport Čítajte viac Pandémia-nepandémia, v Tatrách sú opäť davy turistov, vleky sú plné, hotely otvorené

Nasledovalo trikrát Chorvátsko (kolónami na hraniciach vás trápiť nebudeme, to bolo v lete) a jedovaté príšery v Egypte. To si pozrite!

A ak ste náhodou neboli v Dubaji a neochutnali halušky v slovenskom pavilóne, pozrite si obrázky.

Areálu dominuje obrovská kupola, ktorá je...
Vstup na EXPO 2020.
+16Pavilónu pútajú pozornosť architektonickými...

Vek a spánok, to je Veda!

Ste tu? Ak áno, neuspali sme vás. Za odmenu sa dozviete, koľko máte spať, keď máte toľko rokov, koľko rokov máte.

Koľko rokov máte, to viete. Koľko máte spať, to vám povieme my (nebojte sa, odchýlky sú povolené).

spánok, bdenie, nespavosť, spánková hygiena Čítajte viac Ako dlho by ste mali spať podľa veku? Pozrite si tabuľku

Jasné, chýba vám covid. Neukrátime vás – najčítanejším článkom sekcie Veda a technika (po našom VaT) je postcovidový syndróm. Článok je z apríla – informácie si overte, lebo už ani vírus nie je to čo bol (aktuálne omikron).

Žurnálom sa končí

Sme na konci. Aj keď je Silvester, zvážnieme. Žurnál ponúka články, ktoré občas neprinesú veľa klikov, ale patria k tomu najlepšiemu, čo vydavateľstvo OUR MEDIA SR a. s. ponúka.

Prehľad NAJ textov sme priniesli včera, ale do pozornosti dávame ešte jeden článok. Nie je to ľahké ani veselé čítanie, ale život nie je vždy zábava.

leopoldovská masakra Čítajte viac Hrozné spomienky rukojemníka z leopoldovskej masakry: Čakal som, kedy zaznie výstrel

Tak teda ešte nejaké obrázky… Z národných parkov vás najviac bavili Poloniny.

Cesty v Národnom parku Poloniny lemujú sklady s...
Ráno sme v jednej doline napočítali len za...
+6Áno, vidíte dobre. V lesoch nad Starinou sú...

Sme na konci – teraz už naozaj

Pracujeme pre vás. Nie vždy sme najrýchlejší, občas sa niečo nepodarí, sem tam robíme chyby. Ale snažíme sa. Robiť našu prácu dobre a zlepšovať sa.

Sme radi, že na Pravdu chodíte, občas pochválite, neraz kritizujete, ale čítate.

Ďakujeme!

Tak nech nám rok 2022 prinesie viac radosti a optimistickejšie články.

Mimochodom… Vždy Ide o Pravdu. Hosťom relácie bola toť nedávno aj Zuzana Čaputová. Prezidentka.

Video
Zuzana Čaputová v relácii Márie Hlucháňovej Ide o Pravdu - 17. 12. 2021.

K
O
N
I
E
C

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Prehľad roka 2021