Švajčiari spustili petíciu za vyhostenie Putinovej milenky

Petíciu s touto požiadavkou, ktorú následne odovzdajú švajčiarskej vláde, už na webe change.org podporilo viac ako 47-tisíc ľudí.

17.03.2022 16:21
debata (44)

Obyvatelia Švajčiarska spustili petíciu za vyhostenie niekdajšej ruskej modernej gymnastky a poslankyne Štátnej dumy Aliny Kabajevovej, označovanej za milenku ruského prezidenta Vladimira Putina. Ako referuje web newsreadonline­.com, petíciu s touto požiadavkou, ktorú následne odovzdajú švajčiarskej vláde, už na webe change.org podporilo viac ako 47-tisíc ľudí.

Autori petície uvádzajú, že Kabajevová je so svojimi deťmi vo Švajčiarsku, kde sa skrýva pred západnými sankciami. Dodávajú, že už možno medzičasom získala švajčiarske občianstvo. “Vážená Švajčiarska konfederácia, prečo dovolíte členom Putinovho režimu zostať v krajine? Pošlite, prosím, Alinu ‚Evu Braunovú‘ Kabajevovú za jej ‚Führerom‘ Vladimirom Putinom,“ píše sa vo výzve, ktorú najčastejšie podpisujú občania Ukrajiny, Ruska a Bieloruska.

Aktivisti pripomínajú, že Kabajevová bola jednou z iniciátoriek návrhu zákona, ktorý znemožnil cudzincom adoptovať tisíce ruských sirôt, v čase, keď bola poslankyňou ruskej Štátnej dumy za Putinovu stranu Jednotné Rusko. Zdôrazňujú tiež, že Kabajevová podporuje vojnu na Ukrajine.

44 debata chyba
Viac na túto tému: #Švajčiarsko #petícia #Alina Kabajevová #vojna na Ukrajine