Bude Karol III. hviezdou korunovácie, alebo ho zatieni Kate či neposlušný Harry? Odborník hovorí, čo čakať od kráľovského dňa D

Známy odborník na etiketu a royalista Jakub Abrahám bol hosťom relácie Ide o nás, ktorá vznikla pred blížiacou sa korunováciou britského kráľa Karola III.

05.05.2023 07:00
debata (4)
Video

VIDEO: S royalistom Jakubom Abrahámom sme hovorili o detailoch aktu korunovácie kráľa Karola III., o tom, čo môže monarchia naučiť Slovákov a prečo ich tak fascinuje. Zhovárali sme sa ale tiež o tom, či Karola III. v deň korunovácie zatieni niektorý z členov kráľovskej rodiny a aký signál vysiela neprítomnosť Meghan Markleovej na celom procese. Viac už v rozhovore a videu vyššie.

Podľa Abraháma možno na ceremoniáli, ktorý sa koná už v sobotu 6. mája, očakávať jasné znaky zmien monarchie a jej modernizácie a kráčania s dobou.

„Monarchia kráča s dobou, nie je pravda, že by sa tak nedialo. Vidíme to od posledných udalostí, nie sú zatvorené paláce, nie sú tam stráže a nie sú mimo ľudí. Kráľ Karol III. je známy tým, že chodí medzi ľudí, podáva si s nimi ruky, zoznamoval sa, je patrónom rôznych charitatívnych organizácií. Toto všetko môžeme badať v prvotných častiach jeho panovania. A doba sa odráža aj v korunovácii,“ uviedol Jakub Abrahám pri rozhovore o britskej korunovácii – prvej, ktorá sa uskutoční po 70 rokoch a ktorá bude určite patriť medzi ostrosledované svetové udalosti.

Britain Royals Funeral Čítajte viac Niečo také Británia nezažila už 70 rokov. Korunovácia Karola III. bude výnimočná aj vďaka...

Ani slovenský čitateľ či divák neignoruje udalosti okolo kráľovskej rodiny. Royalista Abrahám s úsmevom podotkol, že „my u nás – a mňa to fascinuje – to možno prežívame niekedy viac ako tam“. „Ale je to v poriadku. Žijeme tie životy s nimi, to znamená, že nás zaujíma tá kráľovská rodina a aj ten kto povie, že mňa to nezaujíma, si na konci dňa klikne na článok a prečíta si novinky,“ myslí si Abrahám.

Podcastovú verziu relácie o kráľovskej rodine a korunovácii si môžete vypočuť tu

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Podľa komentátora kráľovskej rodiny sa pritom Slováci stále môžu od členov kráľovskej rodiny a od britskej monarchie ako takej čo naučiť. Čo konkrétne? To sa už dozviete v našom videu a rozhovore z relácie Ide o nás.

Monacké knieža Albert II. a jeho manželka, princezná Charlene Čítajte viac Princezná Kate, Charlene z Monaka či Čaputová: Na korunovácii Karola III. nebudú chýbať. Nad jedným menom však váhali do poslednej chvíle...

S royalistom Jakubom Abrahám sme rozobrali aj očakávané detaily aktu korunovácie, opýtali sme sa ho, či si myslí, že kráľa Karola III. zatieni niektorý z členov kráľovskej rodiny a aký signál vysiela neprítomnosť Meghan Markleovej na celom procese. Viac už vo video-rozhovore či podcaste vyššie.

Princ William a jeho manželka Kate, princezná z...
Monacké knieža Albert II. a jeho manželka,...
+12Princ Harry odchádza zo súdu na zábere z...

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovská rodina #korunovácia #kráľ Karol III. #korunovácia Karola III. #Jakub Abrahám