Vinní sme všetci, streľba na Zámockej odráža našu spoločnosť. Je to ako časovaná bomba

Streľba na Zámockej ulici v Bratislave je obrovská tragédia, ktorá zároveň otvára množstvo otázok a čiastočne aj utvára obraz o tom, čo sa v slovenskej spoločnosti deje.

19.10.2022 20:00
Video

VIDEO: S psychológom Marekom Madrom o náraste agresívneho správania, radikalizácie, ale aj frustrácie medzi mladou generáciou. O tom, aké môžu byť príčiny, ale tiež aké riešenia by sme mali skúsiť presadiť.

Psychológ Marek Madro z IPčko.sk sa venuje so svojimi kolegami psychologickému a krízovému poradenstvu na linkách pomoci, ale aj v teréne. Zapojený spoločne s kolegami boli aj do udalostí tragickej streľby v Bratislave. Tá si minulý týždeň vyžiadala životy dvoch mladých mužov Juraja a Matúša, a následne aj tretí život – život 19-ročného strelca, ktorý sa zastrelil sám.

Zámocká ulica, Tepláreň, vražda, streľba Čítajte viac Juraj a Matúš očami najbližších: Boli rodinou aj spriaznenými dušami

Čo znamená pre slovenskú spoločnosť vražda motivovaná nenávisťou voči konkrétnej menšinovej skupine, v tomto prípade ľuďom hlásiacim sa k LGBTI+ ľuďom? Dá sa hovoriť o tom, že mladá generácia na Slovensku agresívnie a radikalizuje sa? Stojíme pred problémom, ktorý môže vyústiť do ďalších tragických udalostí?

Aký podiel na tom majú sociálne siete? A aký je ten náš vlastný? Sme skutočne bez viny? A ak nie, čo musíme zmeniť? Ťažké otázky a žiadne jednoduché odpovede – s Marekom Madrom sme sa však o ne pokúsili v novej epizóde relácie Ide o nás, ktorú si môžete pozrieť ako video, alebo vypočuť ako podcast.

Reláciu Ide o nás ako podcast si môžete vypočuť tu:

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #spoločnosť #psychológ #tínedžer #Inakosť #radikalizmus #linka pomoci #Ide o nás #streľba na Zámockej #Marek Madro