Juraj Kmec: Neporadíme, ako sa stať upírom

Juraj Kmec, majiteľ stránky Akosatorobi.sk: Keďže stránka má tematicky široký záber, vyhľadávanie je u nás skutočne pestré.

01.01.2014 08:00
láska, internet, káva, žena, počítač Foto:
Ilustračné foto.
debata

Užívatelia u nás často hľadajú rôzne recepty, veci týkajúce sa starostlivosti o deti, módy a krásy, športu, zdravia, domu a záhrady a podobne. Často ich zaujíma napríklad, ako pripraviť ryžový nákyp, ako kúpať bábätko, ako sa nalíčiť, ako cvičiť, ako sa bozkávať či ako sadiť kvety. Aj keď sa snažíme byť všestranným „videosprievodcom životom“ a pomáhať ľuďom pri hľadaní odpovedí na rôzne otázky, na niektoré hľadania na našej stránke skutočne nevieme dať odpoveď, napríklad:

  • ako sa stať upírom
  • ako byť šťastný a bohatý
  • ako sa zbaviť svokry
  • ako si zväčšiť prsia, ale nie veľmi
  • ako komunikovať so spiacim človekom bez toho, aby som ho zobudil

Osobne internet vnímam najmä ako neoceniteľného pomocníka, bez ktorého si dnešný reálny život len ťažko predstaviť. Sprístupňuje obrovské množstvo informácií a môže ľuďom určite pomôcť. Myslím, že určite dokáže pomôcť aj „ako zbaliť babu“, „ako otehotnieť“ či „ako sa bozkávať“. To, čo internet zatiaľ nedokáže, je vytvoriť reálnu fyzickú emóciu. Môžete si s niekým na druhom konci sveta skypovať, mailovať, vymieňať si fotografie či videá. Viete, kde je, čo robí, vidíte ho na obrazovke, ale nedokážete sa ho dotknúť a cítiť jeho vôňu či fyzickú prítomnosť.

Z pohľadu mojej profesie je internet aj nevyhnutný pracovný nástroj. Má obrovský potenciál a jeho význam bude určite rásť. Je zaujímavé, že vznikol v podstate náhodou – tak ako väčšina veľkých objavov.

Najvyhľadávanejšie „Ako“ vo vyhľadávači Google na Slovensku v roku 2013

  1. ako schudnúť
  2. ako zbaliť babu
  3. ako pribrať
  4. ako sa bozkávať
  5. ako otehotnieť
  6. ako zbaliť chalana
  7. ako prestať fajčiť
  8. ako uviazať kravatu
  9. ako naladiť WAU
  10. ako vybrať kliešťa

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #internet #Juraj Kmec #Akosatorobi.sk