Aké plány má oslávenkyňa Meghan a princ?

Meghan Markleová, manželka britského princa Harryho, už niekoľko týždňov žiari šťastím. Matka chlapca, ktorá sa na jeseň 2020 zdôverila, že v lete potratila, si pred dvomi mesiacmi dala najkrajší darček k narodeninám. Priviedla na svet zdravé dievčatko, čo ju v predstihu najviac obdarovalo k sviatku, ktorý mala 4. augusta. Oslávila 40 rokov.

11.08.2021 06:00
princ Harry, Meghan Markleová, vojvodkyňa Meghan Foto:
Meghan a Harry po odchode z Británie žili nejaký čas v Kanade, neskôr sa presťahovali do USA, odkiaľ manželka princa pochádza.
debata (3)

Život Meghan s Harrym sa zásadne zmenil v posledných dvoch rokoch. V máji 2019 (rok po svadbe) sa im narodilo vytúžené prvé dieťa. Pred rokom sa rozhodli odísť z kráľovskej rodiny, čiže prestali vykonávať úlohy členov panovníckeho dvora. Ako vyzerá ich nová cesta životom?

Meghan, ktorá je bývalá americká herečka, sa dohodla na spolupráci s vysielacou spoločnosťou Netflix. Bude sa podieľať na tvorbe detského animovaného seriálu. Hlavnou postavou sa stane 12-ročné dievča Perla, ktoré stretáva pozoruhodné ženy v dejinách. „Perla, podobne ako ostatné dievčatá v jej veku, sa ocitá na ceste sebapoznávania, keď sa snaží prekonať každodenné výzvy," uviedla Meghan v stanovisku, z ktorého citoval časopis Vanity Fair.

Z chystaného umeleckého uplatnenia oslávenkyne je nadšený Elton John. S kanadským filmárom Davidom Furnishom, s ktorým Meghan bude spolupracovať, totiž britský spevák žije už od roku 2005 v registro­vanom partnerstve.

meghan Čítajte viac Rozprávkový osud? Len zdanlivo! Vojvodkyňa Meghan oslavuje 40 so svojím princom, ďaleko od kráľovskej rodiny

S Netflixom sa spája aj Harry

Kým Meghan sa postará o poučnú zábavu pre deti, Harry sa bude venovať téme hendikepovaných. A tiež v spolupráci s Netflixom. Nakrútia dlhý dokumentárny seriál o účastníkoch medzinárodných športových hier, ktorí nemôžu súťažiť ako zdraví ľudia. Napríklad sú to vozičkári, čo napriek tomu, že nemôžu stáť na nohách, hrávajú basketbal. „Tvorcovia seriálu sa pripoja k súťažiacim počas tréningov, odhalia ich silné príbehy odolnosti a nádeje," píše webová stránka Invictus Games.

Ide o anglický názov hier, ktoré založil Harry v roku 2014. Prvý ročník sa vtedy uskutočnil v Londýne. Pred rokom sa hry mali konať v Holandsku, ale pandémia koronavírusu to znemožnila. Napokon sa v Haagu uskutočnia v budúcom roku.

Symbolická štyridsiatka

Štyridsiate narodeniny využila Meghan na to, aby sa prihovorila svojim fanúšikom. Adresovala im prosbu. Nazvala ju 40×40.

Je to iniciatíva súvisiaca s pandémiou koronavírusu. „Pretože sa dožívam 40 rokov, oslovujem 40 priateľov, aby každý venoval 40 minút svojho času v úlohe mentora, čo pomôže žene, ktorá sa snaží dostať späť do práce. Viac ako dva milióny žien v USA a desiatky miliónov na celom svete stratili zamestnanie v súvislosti s covidom," zdôraznila. Dodala, že verí, že vznikne reťazová reakcia ľudí, ktorí takto povzbudia tieto ženy. Poznamenala, že vyzvala viaceré svetoznáme osobnosti, aby šírili jej myšlienku.

Vráťme sa ešte k chystanému detskému seriálu. Je celkom možné, že pomenovanie 12-ročného dievčaťa vôbec nie je náhodné. A v takom prípade by to znamenalo, že animovaná postavička zobrazí Meghan. Prečo?

Krstné meno Meghan patrí medzi najobľúbenejšie vo Walese i v Anglicku. Má viacero ďalších tvarov: Meagan, Meaghan, Maegan, Megyn. Jeho pôvod je v Perzskej ríši, Gréci ho používajú v podobe Margarita, pričom označuje perlu. Walesania mu dali niekoľko skrátených tvarov. Perla v seriáli tak pokojne môže byť ako Meghan Markleová…

meghan Čítajte aj Vojvodkyňa Meghan ako malé dievčatko, stredoškoláčka či herečka! Čas s ňou takto plynul

Bestseller, ktorý nahnevá kráľovský dvor?

Ročne sa predá v USA okolo 1,8 miliardy kníh, pričom v tomto biznise sa otočí v prepočte viac ako 20 miliárd eur. Čitatelia už teraz vedia, že v budúcom roku sa dostane na pulty kníhkupectiev jeden vopred zaručený bestseller. Harry sa dohodol s vydavateľstvom Penguin Random House na napísaní svojich pamätí. Memoáre vyjdú zrejme v druhej polovici roku 2022.

Princ sľubuje, že napíše vlastný príbeh od detstva až po otcovstvo. „Budú to intímne a úprimné spomienky jednej z najfascinujú­cejších a najvplyvnejších osobností našej doby," tvrdí vydavateľstvo v tlačovej správe. „Píšem nie ako princ, ktorým som sa narodil, ale ako muž, ktorým som sa stal," poznamenal Harry v informácii, ktorú zverejnil Penguin Random House.

Knihu v rovnakom čase vydajú v USA, Kanade a Británii. Vydavateľstvo nechcelo prezradiť výšku honoráru, ale noviny Washington Post napísali, že Penguin Random House už zaplatil princovi 20 miliónov dolárov (zhruba 17 miliónov eur). Z veľkých peňazí si nič nenechá, všetky venuje na dobročinné účely. Britské bulvárne médiá sa domnievajú, že memoáre môžu uškodiť dobrej povesti Buckinghamského paláca v prípade, že princ odhalí aj nepríjemné veci spoza jeho múrov.

Nové bydlisko v Spojených štátoch

  • Meghan a Harry si kúpili vilu v Kalifornii. Žijú na západnom pobreží USA v mestečku Montecito, ktoré má necelých 9-tisíc obyvateľov.
  • Cena nehnuteľnosti, ktorú získali v júli minulého roku, sa odhaduje v prepočte na 13,2 milióna eur. Na pozemku, ktorý má celkovú rozlohu tri hektáre, sa nachádza aj bazén.
  • Vo vile je i vínna pivnica. Noví majitelia ju využívajú, pretože Meghan sa zdôverila, že víno pije veľmi rada (najviac jej chutí talianske červené z Toskánska).
  • Ich dve deti sa môžu v areáli hrať na detskom ihrisku. V záhrade je veľa miesta pre hostí, keď sa griluje.
Britain Meghan and Harry Čítajte aj Princ Harry a Meghan majú dcérku! Dostala nádherné meno, po starej aj prastarej mame

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #Meghan Markle #vojvodkyňa Meghan