Video s premenou bezdomovca na elegána je trhákom internetu

Záznam premeny zarasteného amerického bezdomovca a vojnového veterána Jima Wolfa na upraveného elegána sa stal internetovým hitom. Video na serveri YouTube už videlo takmer 14 miliónov divákov.

15.11.2013 10:48
bezdomovec Foto:
Muža veterána si vzali do parády šikovné ruky kaderníčky a neskôr aj módny štylista.
debata (6)

Akcia bola súčasťou kampane, ktorá má za cieľ upozorniť na problémy ľudí bez domova, uviedla britská BBC.

Päťdesiatštyriročný bývalý vojak dostal počas dvojminútového záznamu nový zostrih aj farbu vlasov a tiež elegantný oblek. Premena ho vraj natoľko inšpirovala, že sa sám rozhodol urobiť niečo so svojím životom. Posledné roky žil na ulici a mal problémy s alkoholom. Teraz začal chodiť na terapie anonymných alkoholikov a žije so svojou sestrou.

Video s premenou bezdomovca na elegána je hitom internetu.

Producent Rob Bliss sa nechal počuť, že video natočil, aby zvýšil povedomie o bezdomovcoch a zároveň pomohol získať peniaze pre organizáciu Degage Ministries, ktorá týmto ľuďom pomáha. A jeho nápad zabral – v súvislosti s premenou sa už podarilo vyzbierať 50 000 dolárov.

Príbeh Jima Wolfa nie je pritom prvým, ktorý vo veľkom zaujal užívateľov sociálnych sietí a potenciálnych darcov rôznych finančných obnosov. V septembri napríklad zhromaždili 110 000 dolárov pre Glena Jamesa, bezdomovca z Bostonu, ktorý vrátil stratenú kabelku, v ktorej bolo vyše 42 000 dolárov.

Iný muž bez domova Billy Ray Harris si zase mohol kúpiť dom v Kansase po tom, čo pre neho darcovia nazbierali viac ako 190 000 dolárov ako odmenu za jeho poctivosť. Harris totiž vrátil diamantový prsteň, ktorý mu omylom dala do téglika spolu s peniazmi náhodná chodkyňa.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #internet #bezdomovec #YouTube