Torty, ktoré vyzerajú ako odseknuté hlavy

Americká cukrárka Natalia Sideserfová ohromuje až neuveriteľne realistickými tortami. Sladké pochúťky modeluje do podoby lákavých steakov aj ľudských končatín. Na vlastnú svadbu upiekla tortu, ktorú tvorili odseknuté hlavy nevesty a ženícha.

06.12.2016 16:20
debata

O netradičných výtvoroch mladej ženy informoval web The Independent. „Pozerali sme sa práve na horor, a pretože ma vždy bavilo robiť torty, ktoré vyzerajú ako živé, najmä tváre, tak mi napadlo, že by som mohla urobiť naše odseknuté hlavy,“ opísala cukrárka inšpiráciu pre prekvapujúce spracovanie svadobnej torty. „Nikomu som to nepovedala, takže bolo zaujímavé sledovať reakcie. Všetkých to šokovalo a všetkým sa to páčilo,“ dodala.

Vrchnú vrstvu torty cukrárka vytvára pomocou... Foto: sideserfcakes.com
torty, hlavy Vrchnú vrstvu torty cukrárka vytvára pomocou čokoládovej polevy.

Sideserfová svoje diela zdieľa prostredníctvom sociálnych sietí. Ľudské hlavy sú tu vidieť skutočne často. Na prvý pohľad však pripomínajú sochy prepracované do posledných detailov vrátane malých vrások, fúzov, vlasov i výrazov v tvári. Všímaví pozorovatelia však odhalia, že na niektorých fotografiách sú už tváre narezané a vykukuje tortový korpus a krém. Vrchnú vrstvu torty cukrárka a umelkyňa v jednej osobe vytvára pomocou čokoládovej polevy. Detaily potom dotvaruje z čokoládovej modelovacej hmoty.

Z niektorých jej výtvorov ide až hrôza. Napríklad zo skrvavenej hlavy a lebiek napichnutých na koly. Mladá Američanka sa svojim fanúšikom pochválila aj tortou v tvare ruky, ktorá je na nerozoznanie od skutočnej končatiny odtrhnutej z ľudského tela. Majstrovským kúskom je aj snehovo biela torta, na ktorú posadila ľudské srdce. Pri záverečnej úprave torty srdce polievala červenou tekutinou, ktorá pripomína krv. Aj táto torta bola určená na svadbu. Sideserfová však pečie aj menej morbídne kúsky. Do sladkej podoby pretvára napríklad zvieratá alebo komiksové postavy.

debata chyba