Podnik na Sibíri láka zákazníkov na Trump burger

Na meno amerického prezidenta láka zákazníkov jedáleň rýchleho občerstvenia v sibírskom meste Krasnojarsk, ktorá sa volá rovnako ako hlavná špecialita v jej menu: Trump burger. Podnik sa snaží zúročiť rastúci záujem Rusov o amerického prezidenta po jeho pondelňajšom stretnutí s ruským náprotivkom Vladimirom Putinom v Helsinkách, kde Donald Trump znova potvrdil svoje prianie zlepšovať chladné vzťahy medzi obomi veľmocami.

19.07.2018 12:15
Rusko, Trump-burger Foto: ,
Návštevníci ochutnávajú jedlo v Trump Burger, novej ruskej reštaurácii pomenovanej po americkom prezidentovi.
debata

Trump je na stenách podniku v kuchárskej čapici i bez nej. Ako si všimol portál trk7.ru, oficiálny portrét 45. prezidenta Spojených štátov sa skvie dokonca aj na toalete. Trump burger sa podľa jedálničku vyznačuje najmä slaninou a firemnou omáčkou. Kurací burger pomenovaný na počesť prvej dámy USA, Melanie, „je pre dievčatá“. Najmohutnejšia položka v ponuke je zasa pomenovaná podľa mrakodrapu Trump Tower.

„Dopyt po reštaurácii, ktorá sa len nedávno otvorila, skutočne nie je zlý.“ povedal agentúre Reuters manažér podniku Igor Vinogradov. „Prevádzka Trump burgeru v Krasnojarsku na mieste niekdajšieho baru začala minulý rok v decembri. Opití klienti, ktorí žiadnou veľkou láskou k USA ako k dlhoročnému súperovi Ruska neoplývajú, sa občas cítia na základe výzdoby dotknutí a vyvádzajú,“ pripustil Vinogradov bez ďalších podrobností.

Návštevníčka vychádza z reštaurácie... Foto: Reuters, ILYA NAYMUSHIN
Rusko, Trump-burger, reštaurácia Návštevníčka vychádza z reštaurácie Trump-burger v Rusku.

V Rusku prepukli oslavy potom, čo Trump v roku 2016 zvíťazil v prezidentských voľbách, pred ktorými v kampani bojoval za zlepšenie vzťahov s Moskvou a chválil Putina, pripomenula tlačová agentúra Reuters. Agentúra zároveň upozornila, že Trump na pondelňajšom summite ohromil svet tým, že spochybnil závery amerických spravodajských služieb, podľa ktorých Moskva zasahovala do amerických prezidentských volieb. Trump to dodatočne vysvetlil ako svoje prerieknutie; vraj chcel povedať presný opak.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Donald Trump #Krasnojarsk #Trump burger