Rumuské čarodejnice vsadili na internet, rituály vykonajú aj pred eurovoľbami

"Opakujte po mne: Budem s tým, s kým chcem," skandujú rumunské čarodejnice počas videokonferencie s indickým klientom, ktorý im platí za to, aby mu pričarovali lásku, napísala agentúra Reuters.

09.05.2019 12:18
veľký brat, internet, špehovanie, dáta, špión,... Foto:
Ilustračný obrázok
debata

Ide o jednu z mnohých konzultácií, ktoré táto čarodejnícka rodina cez internet poskytuje zo svojej vyzdobenej búdy za domom asi 15 kilometrov od Bukurešti. Aby si vytvorila dostatočné internetové obecenstvo, obrady tiež vysiela naživo na facebooku.

„Naozaj schopná čarodejnica dokáže vyriešiť problémy na diaľku,“ tvrdí 20-ročná čarodejnica Cassandra Buzeaová. „To, čo pôsobí kúzla, nie je telefón alebo facebook. Sú to naše zariekavania, obrady, ktoré vykonávame a stačí sa jeden druhému pozrieť do očí, aby všetko fungovalo,“ dodáva.

Remeslo ostáva rovnaké, ale je na internete

V dobe rozšírenia internetu rumunské čarodejnice postupne svoju prastarú magickú prax presúvajú na web. Kúzla a čary považujú v Rumunsku dlhodobo za ľudový zvyk. Rad predstaviteliek tohto remesla sa snaží nalákať zákazníkov z Európy, Ázie a Spojených štátov.

Buzeaová hovorí, že mladej generácii sa podarilo presvedčiť tu staršia o sile internetu a jej matka sa rýchlo pridala.

„Nič sa nezmenilo, remeslo zostáva stále rovnaké, ale je pre nás oveľa ľahšie byť v kontakte s klientmi zo zahraničia,“ pochvaľuje si výhody éry internetu Michaela Mincaová, ktorá čarodejnícke umenie naučila svoju dcéru.

Rumunské čarodejnice nemôžu prezradiť, koľko zarábajú, ale cena za veštenie z tarotových kariet sa začína pri 50 eurách. Avšak mnoho špeciálnych rituálov, ktoré sa často týkajú peňazí, lásky alebo zdravia, trvá týždne a môžu ich byť stovky.

Prekliali skorumpovaných poslancov

Čarodejnice tiež hovoria, že v poslednom čase pozornosť zamerali na politiku a pridali sa k protestom proti korupcii. Mincaová rozpráva, ako sa spojila s deviatimi kolegyňami a kolegami z okultnej branže z Európy a Spojených štátov, aby prekliali rumunských poslancov považovaných za skorumpovaných. Skupina na internete naživo vysielala spoločný obrad namierený proti tým, „ktorí nerobia svoju prácu, ktorí majú zlé úmysly“, s cieľom týchto ľudí z ich súčasných pozícií vypudiť a privolať im zdravotné problémy.

Mincaová hovorí, že spoločne s ďalšími čarodejnicami chce využiť silu internetu aj pred blížiacimi sa voľbami do Európskeho parlamentu. „S týmto rituálom budeme pokračovať 25. mája. Máme naplánovaný mocný rituál namierený proti rumunskej vláde a 26. mája, keď sa voľby budú konať, vykonáme“ kúzlo pre dobro našej krajiny, "sľubuje.

Medzinárodná mimovládna organizácia Transparency International radí Rumunsko medzi krajiny Európskej únie s najvyššou mierou korupcie a Európska komisia (EK) stav tamojšej justície sleduje od vstupu tohto štátu do EÚ v roku 2007. EK sa obáva, že rumunskí vládni sociálni demokrati v uplynulých dvoch rokoch legislatívnymi a personálnymi krokmi postupne obmedzujú nezávislosť justície. Presadili tiež zmeny trestného zákonníka, ktoré podľa Bruselu znamenajú zvrat demokratických a trhových reforiem.

debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #internet #rituály #Čarodejnica