Indickí cukrári upiekli najdlhšiu tortu na svete. Meria 6,5 ​​kilometra

Stovky indických cukrárov a šéfkuchárov sa v stredu zišli na festivale v štáte Kerala na juhu Indie s cieľom vytvoriť najdlhší zákusok na svete.

16.01.2020 09:35
debata (4)

Ich vanilkový zákusok meria 6,5 ​​kilometra a zrejme teda viac ako dvojnásobne prekonáva doterajšieho držiteľa rekordu, ktorým je ovocná torta dlhý 3,2 kilometra vytvorený čínskymi pekármi v roku 2018.

Dĺžku dezertu však musia ešte potvrdiť zástupcovia Guinnessovej knihy rekordov, poznamenáva agentúra AFP.

Torta vážiaca 27 ton sa rozkladala na tisícoch stolov, ktoré vychádzali z areálu kuchárskeho festivalu a pokračovali po priľahlých uliciach mesta Triššúr. Pracovalo na ňom asi 1500 cukrárov a kuchárov s tradičnými bielymi čiapkami, ktorí pri výrobe desať centimetrov vysokého aj širokého zákusku pokrytého čokoládovým krémom spotrebovali 12 ton cukru a múky.

Pri ich štvorhodinovom výkone ich pozoroval početný dav ľudí. Podľa šéfa asociácie pekárov štátu Kérala už predstavitelia Guinnessovej knihy rekordov stanovili, že torta meria 6500 metrov, teraz však ešte musí presnú dĺžku dezertu definitívne potvrdiť.

Stredajší výkon indických cukrárov mal podľa šéfa miestnej pekárskej asociácie „ukázať ich schopnosti celému svetu“. „Uistili sme sa, aby bola hygiena a chuť na najvyššej úrovni,“ vyhlásil.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #India #cukrári #Guinessová kniha rekordov #torta #pekári