V časoch šírenia koronavírusu v Číne je problémom aj návšteva holiča

Potrebujete sa v Pekingu oholiť či ostrihať? Možno si budete musieť počkať, pretože v časoch paniky so šírením koronavírusu je momentálne v Číne problém aj návšteva holičstva či kaderníctva. Ako napísala agentúra AP, väčšina týchto prevádzok je dočasne uzavretá, aby sa zabránilo zhlukovaniu ľudí na verejnosti.

25.02.2020 12:00
Čína / Peking / Holič / Holičstvo / Strihanie / Foto: ,
debata

Tam, kde sa stále ešte holí a strihá, musí byť vzdialenosť medzi kreslami zákazníkov najmenej meter a pol. Zákazníci si musia vopred dohodnúť rezerváciu a holiči im v deň plánovanej návštevy volajú, aby zistili ich zdravotný stav. Klientov sa pýtajú, či nemajú kašeľ alebo horúčku, teda symptómy, ktoré by mohli znamenať nákazu novým koronavírusom.

„Snažíme sa zákazníkom umývať vlasy rýchlejšie, aby sme skrátili dobu, ktorú s nimi strávime. Nechávame otvorené dvere a akonáhle zákazník dorazí, vydezinfikujeme mu ruky a podrážky topánok,“ povedal Fu Ťün, zakladateľ salónu JF Pro.

K dnešnému dňu zostalo v Pekingu otvorených len 130 holičstiev – len zlomok z bežných viac ako 20 000 prevádzok, dodal Fu.

Dnešok je pritom druhým dňom druhého mesiaca čínskeho lunárneho kalendára, ktorý je tradične pokladaný za šťastný dátum, kedy sa ľudia hrnú k holičom a kaderníkom nechať si urobiť nový zostrih. Úhľadný vzhľad v tento deň má priniesť šťastie pre nadchádzajúci rok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #holičstvo #koronavírus