Hovorí sa o nej, že rozumie reči koní. Popredná jazdkyňa a trénerka prezradila zázračnú metódu, ako naučiť koňa vyhrávať

Kedysi sa v zahraničí učila od najlepších tak, že pre nich pracovala len za nocľah a stravu. Nič jej nedali zadarmo, bola to čertovsky tvrdá drina. Ale - vyplatila sa. Dnes si ju najímajú majitelia tých najvzácnejších koní. Alexandra Kučerová je žiadaná profesionálna trénerka koní i vrcholových športovcov a tiež špičková westernová jazdkyňa.

26.11.2022 05:30
debata
Video
Naši a svetoví, 10. diel: Alexandra Kučerová hovorí o tom, akých chýb sa pri práci s koňmi treba vyvarovať.
  • Na kone zázračne funguje jej netradičná metóda na úspech v súťažiach. Hoci dlho nechcela, nakoniec nám ju v rozhovore prezradila.
  • Prečo pracovala v špičkových stajniach v Taliansku od rána do noci zadarmo? Aké to bolo, keď dostala prvú výplatu?
  • Skúsenosti zbierala aj v USA, ale rýchlo sa vrátila domov. Čo sa jej v kolíske westernu nepáčilo?
  • Prečo pomohla odštartovať westernové jazdenie na španielskom ostrove Malorka?
  • Trénuje krásne a vzácne kone. Svoje poznatky by chcela využiť aj pri popularizácii slovenského hucula v zahraničí. Ako to chce urobiť? A prečo si myslí, že o našich huculoch by mal vedieť svet?
  • Aké sú to rozmaznané kone a prečo ich odmieta trénovať?
  • Ako sa jej jazdí na Tigrovi a aké je to naučiť ho točiť sa okolo plechových sudov?
Nádherné kone, jazdci, westernová šou na fotkách

Cesta na vrchol, úspechy v zahraničí, plány na Slovensku. Čo špičkovej jazdkyni a trénerke výnimočných koní Alexandre Kučerovej pomohlo presadiť sa? Pozrite si fotogalériu.

Fotogaléria
Alexandra Kučerová je žiadaná profesionálna...
Alexandra Kučerová jazdí na koni od 10 rokov. V...
+45Westernové disciplíny sú náročné na výcvik koní...

Ovláda niekoľko cudzích jazykov a hovorí sa, že aj reč koní. Svoje aktivity teraz delí medzi Taliansko, Španielsko a Slovensko. Do koní sa vášnivo zamilovala, keď mala desať rokov. Stačila jej na to jedna návšteva na ranči pri Bratislave. V akých disciplínach je najlepšia? Čo je to barrel race? Koľko koní vlastní? A prečo pricestovala na nahrávanie relácie Naši a svetoví rovno z letiska po ceste z Madridu?

Rozhovor s Alexandrou Kučerovou si môžete vypočuť aj ako podcast

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.
1-Brchnelova-ESTEC internship Čítajte viac Mladá Slovenka hviezdi v mužskom svete. Navrhuje vesmírne rakety a raz chce mať v kozme vlastnú sondu 001-Rajnakova Čítajte viac Slovenská lekárka žne úspechy v Singapure. Podľa jej unikátnych postupov liečia rakovinu tamojší špecialisti 1-Stupavska Čítajte viac Svet špičkovej módy opustila, zdal sa jej povrchný. Skrášľuje tapetami dizajnové hotely i byty po celej Európe 15-Bucek Čítajte viac Radšej zachránil život súpera, než by zvíťazil. Slovák si podmanil srdcia Číňanov Martin Greguš Čítajte viac Takmer zomrel v arktickej búrke. Jeho fotografie medveďov teraz zbierajú prestížne svetové ceny 5-Turekova-2021 Čítajte viac Mladá Slovenka je novou hviezdou módy. Oblieka extravagantné spevácke ikony z Londýna, New Yorku i Los Angeles Peter Kršík Čítajte viac Slovák je už roky masérom dubajského šejka. Ako sa zamestnal u jedného z najbohatších ľudí sveta? Matúš Varga Čítajte viac Špičkový právnik Matúš Varga: Odísť do USA a zlegalizovať si tam pobyt je práve teraz najľahšie Naši a svetoví: Peter Biľak typograf dizajnér Čítajte viac V Bratislave mu zhorel byt, tak šiel do sveta. Ocenila ho kráľovská rodina v Holandsku, EÚ i kmene na severe Kanady

Seriál Naši a svetoví môžete počúvať aj ako podcast. Tu je päť posledných rozhovorov:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kone #western #Ľubica Hargašová #Naši a svetoví #rozhovory Ľubice Hargašovej #Alexandra Kučerová #barrel race